Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP’den Alternatif 23 Nisan Kutlaması

CHP’den Alternatif 23 Nisan Kutlaması

ISPARTA 23.04.2021 18:30:00 0
CHP’den 
Alternatif
23 Nisan
Kutlaması
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Örgütü, bugün Koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlı olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenlerinin ardından Atatürk Anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulundular.
 
TBMM’in Açılışının 101. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl son derece kısıtlı olarak kutlandı. Bu doğrultuda bugün saat 09.00’da Vali Ömer Seymenoğlu ve diğer protokol üyeleri ile daire müdürlerini katıldığı çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
CHP’DEN ALTERNATİF
23 NİSAN KUTLAMASI
Resmi Törene katılan CHP Isparta İl Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi mensupları bu törenin ardından bir törende kendileri yaptı. Kutlamalar çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.
BAŞKAN HALICI; PARLAMENTER SİSTEMİ GERİ GETİRİP TBMM’Nİ ESKİ GÜCÜNE KAVUŞTURMAKTA KARARLIYIZ”
Söz konusu törende bir konuşma yapan CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı şunları söyledi; “23 Nisan 1920’ de TBMM’ nin açılması, Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün liderliğindeki İstiklal mücadelesinde dönüm noktası olmuş, milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız kendinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Bugün çetin mücadeleler sonucu inşa edilen TBMM’ nin maalesef yetkililerinin kısıtlandığı bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına doğru yol alırken, Genel Başkanımızın önderliğinde Güçlendirilmiş Parlamenter sistem hedefimizi gerçekleştirmekte ve TBMM’ni eski gücüne kavuşturmakta kararlıyız.
“CUMHURİYETİN
DEĞERLERİ AŞINDIRILIYOR”
İktidar partisinin insan hayatını hiçe sayarcasına kongreler, mitingler yaptığı, cenaze törenleri düzenlediği bir dönemde milli bayramlarımıza yasak getirilmesini kabul etmiyoruz. Cumhuriyet değerlerinin günden güne aşındırılmaya çalışıldığı anlayışı ise reddediyoruz. Mevcut iktidarın atadığı İl Milli Eğitim Müdürleri “Kurtuluş Savaşı Destanı’nın yazıldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait “NUTUK” eserinin öğrencilere dağıtılmasını yasaklayabilecek kadar şuursuzlaşmışlardır.
“EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
BAĞIMSIZLIĞIN TİMSALİDİR”
Bizler bundan sonra kutlayacağımız Milli Bayramlarımız da Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan mülki idare amirleri, belediye başkanları, milletvekilleri görmek isteriz. Şehir ışıklarına ay yıldızlı bayrağımızı asmak demek Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak demek değildir. Resmi törenler sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin arkasında bayraklarımızın göndere çekilmesi için görevlilerin olduğunu görmek de en büyük arzumuzdur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bağımsızlığı temsil ettiği kadar, o bağımsızlığın kimlere emanet edildiğini de yazar. Çocuklarımıza üzerinde yaşadığımız bu toprakların hangi bedeller ödenerek vatan haline geldiğini anlatmak da hepimizin en önemli vazifesidir.
“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE
ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLUYORUZ”
Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan 1920 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in ve manevi mirasının bizlere yüklediği sorumlulukla vatandaşlarımızı selamlıyoruz. Bizlere bu bayramı hediye eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızın ve tüm Ispartalı hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler: nisankutlaması chpdenalternatif23
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °