Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP 19 Mayıs’ı Cumhuriyet Meydanı’nda Kutladı

CHP 19 Mayıs’ı Cumhuriyet Meydanı’nda Kutladı

ISPARTA 19.05.2020 19:13:00 0
CHP
19 Mayıs’ı
Cumhuriyet 
Meydanı’nda
Kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı etkinlikle gerçekleştirdi.
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101’inci yıl dönümü kutlamaları, bu yıl koronavirüs pandemi nedeniyle kısmen kutlandı. Bu doğrultuda, sadece çelenk sunma töreni gerçekleştirilirken, Kortej yürüyüşü ise iptal edildi. Akşam ise Atatürk Stadyumunda saat 19.19’da özel program icra edildi.
CHP’DEN 19 MAYIS’A ÖZEL ETKİNLİK
 
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı etkinlikle gerçekleştirdi. Bugün saat 10.00’da gerçekleştirilen etkinlikte günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan şunları söyledi; “101 yıl önce başlatılan bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı maalesef içimiz buruk kutluyoruz. Hem içinden geçtiğimiz salgın süreci, hem de dün Şehit düşen hemşehrimiz Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin acısı bizleri derinden üzdü.
Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs; emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. 101 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır.
Cumhuriyet ve Atatürk’ le sorunu olan her odağın dimdik karşısındayız. İktidarın ve temsilcilerinin tüm ayrıştırma ve ötekileştirme politikalarına rağmen, Cumhuriyete sımsıkı sarılmaya ve Cumhuriyet’ i demokrasi ile taçlandırma mücadelemize tavizsiz devam edeceğiz. Bu ülke gençlerine tarihini ve Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalışanlarla olan mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de sürmektedir.
Bizler keşke Yunan galip gelsin diyenlerin değil, Kuruluşun ve kurtuluşun ilk adımını atanların temsilcileriyiz.
ATATÜRK "Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir." demiştir.
Bizde diyoruz ki;
Her geçen gün daha da büyüyen azim, kararlılık ve umutla; AÇTIĞIN YOLDA, GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜMEYE devam ediyoruz ATAM.
Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bu özel günde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.
19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.
 
 

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °