Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Cezaevine Dönmeyecekler!

Cezaevine Dönmeyecekler!

GENEL 30.07.2023 22:24:00 0
Cezaevine Dönmeyecekler!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Koronavirüs salgını döneminde açık cezaevinden çıkan hükümlülerle ilgili yasal düzenlemenin hayata geçtiğini belirterek, 19 bin kişinin Cezaevine dönmeyeceğini açıkladı. 

“19 BİN KİŞİ CEZAEVİNE 

GERİ DÖNECEK”

Koronavirüs salgını döneminde açık cezaevinden çıkan hükümlülerle ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaptı. Covit-19 salgını sürecinde açık cezaevinden çıkan hükümlülerle ilgili yasal düzenlemenin hayata geçtiğini hatırlatan Bakan Tunç, "Covid -19 izninden yararlanan 116 bin kişi var şu anda. Meclisin son yaptığı düzenleme doğrultusunda denetim serbestliğine 5 yıl kalanlar cezaevlerine geri dönmeyecekler, 5 yıldan fazla olanlar yani yüksek cezası olanlar kalan cezalarını çekmek üzere tekrar cezaevine geri dönmek durumunda kalacaklar. Geri dönecekler toplamda 19 bin kişi" dedi.

Yürürlüğe giren yasal düzenleme ile kapalı cezaevlerinde bulunan ve açık cezaevlerine geçme hakları olanların, 3 yıl önce açık cezaevlerine çıkacaklarını belirten Bakan Tunç, "Açık cezaevinden de denetimli serbestlik haklarının süresi dolduğunda ki burada da en az 3 ay açık cezaevinde kalması gerekiyor. Dolayısıyla kapalıdakiler de 3 yıl erken açık cezaevine çıkmış olacaklar. Açık cezaevinde süresini doldurduktan sonra da 3 yıl denetimli serbestlik hakkından yararlanmış olacak" dedi.

 

 


Anahtar Kelimeler: Cezaevine Dönmeyecekler!
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °