Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Çevre Dostu Bin Okul Projesinde Isparta’da Seçilen İki Okuldan Birisi; Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Çevre Dostu Bin Okul Projesinde Isparta’da Seçilen İki Okuldan Birisi; Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

ISPARTA 22.04.2022 13:15:00 0
Çevre Dostu Bin Okul Projesinde Isparta’da Seçilen İki Okuldan Birisi; 
Mehmet Akif 
Ersoy İlkokulu
Fatih Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafında ülke genelinde başlattığı ‘Çevre Dostu Bin Okul Projesi’nde Isparta merkezde Çevre Dostu seçilen iki okuldan birisi olarak büyük bir başarıya imza attı.
 
Çevre Dostu okul olmak için öğretmeninden, öğrencisine, velisinden okul aile birliğine kadar herkesin çaba ve gayretlerinin bulunduğunu ifade eden Okul Müdürü Baki Yazan, ‘Çevre Dostu Okul’ seçilmekten büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.
YAZAN; “BİR AYDIR OKULUMUZDA
GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYOUZ”
Okul Müdürü Baki Yazan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çevre Dostu Bin Okul Projesi ilimiz merkezinde iki okul ve her ilçeden de bir okul olmak üzere toplamda 14 okul çevre dostu okul projesini yürütmektedir. Mart ayında başlayan projede okullarımız bugüne kadar çok güzel çalışmalar yapmaktalar ve çalışmalarını bir birleriyle paylaşmaktadırlar.
İŞTE OKULDA YAPILAN ÇALIŞMALAR…
Bu proje ile su, enerji, geri dönüşüm ve eğitim alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Suyun önemi, suyun depolanması, kullanımı gibi birçok konu başlığı ile su teması işlenmektedir. Tuvaletlerde kullanılan muslukların fotoselli bataryalara dönüştürülmesi yapıldı. Güneş Enerji sistemi ile okulun çatısına güneş paneli kurulması, elektrik ve doğalgaz kullanımında tasarruf etmek amacıyla LED aydınlatma ve kalorifer peteklerine termos statik vanalar takıldı. Geri dönüşüm malzemeleri ile kompost makinesi bahçeye yerleştirildi ve evsel atıklardan gübre ve solucan gübresi yapılmaya başlandı. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan eşyaların sergilenmesi için Geri Dönüşüm Kütüphanesi kuruldu. Eğitim alanında da çevre kirliği, iklim değişikliği, Karbon Ayak İzi gibi birçok alanda eğitim çalışması öğrenci ve velilerimize verilmektedir.
“BU BAŞARI BİZİM İÇİN
ÖVÜNÇ KAYNAĞIDIR”
Bu proje ile yaşadığımız dünyanın yaşanabilir bir yer olması ve gelecek nesillere doğal kaynakların kalması, üretmeden tüketmenin sonunun ne olacağının düşünülmesiyle geri dönüşüm ve kaynakların kullanılmasında tasarrufun önemi öğrencilere ve velilere kazandırılması amaçlanmaktadır.
Okulumuzda öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz bu projeye sahip çıkarak çalışmalarda her biri aktif olarak yer almaktadırlar. Ayrıca Isparta merkezde Şehit Ferhat Çiftçi İlkokulu olarak birlikte bu projede yer almak öğrencilerimizin, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için ayrı bir övünç kaynağıdır” dedi.





Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °