Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Cenaze Namazı ‘Sosyal Mesafe’ ile kılındı; Isparta, Şehidini Bağrına Bastı

Cenaze Namazı ‘Sosyal Mesafe’ ile kılındı; Isparta, Şehidini Bağrına Bastı

ISPARTA 19.05.2020 16:42:00 0
Cenaze Namazı ‘Sosyal Mesafe’ ile kılındı; 
Isparta, 
Şehidini 
Bağrına Bastı
Kars’ın Kağızman ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, Koronavirüs tehdidi nedeniyle yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.
 
Aslen Isparta’nın Ş. Karaağaç ilçesinden olan ve ailesi ile İskender Mahallesinde yaşayan evli ve bir çocuk babası 34 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, TSK’nın emrinde görev yapıyordu. Aynı çatışmada yaralanan iki askerden biri daha Yüzbaşı Çiftçi ile birlikte kaldırıldığı hastanede şehit düştü.
VATAN HAİNLERİ İLE
ÇATIŞIRKEN ŞEHİT DÜŞTÜ
Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, Birliğine verilen görevle Kars’ın Kağızman ilçesinde kırsal alanda tespit edilen teröristleri imha etmek için operasyona gitti. Dağlık alandan ilçeye sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada önceki gün PKK’lılar ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi ve emrindeki iki asker yaralandı. Yaralılar hemen devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Ancak, Yüzbaşı Çiftçi ve bir Sözleşmeli Er tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Şehit Çiftçinin naaşı da yapılan işlemlerin ardından bugün sabah Kars’tan uçakla memleketi Isparta’ya gönderildi.
CENAZE TÖRENİNE
YÜZLERCE KİŞİ KATILDI
Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin cenazesi bugün saat 14.30’da uçakla Isparta'ya getirildi. Süleyman Demirel Havalimanına inen uçaktan alınan Çiftçi’nin cenazesi ilk olarak İskender Mahallesindeki baba ocağına götürüldü ve orada helallik alındıktan sonra Valilik önüne yani 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına getirildi. Burada Şehit Ferhat Çiftçi için cenaze töreni düzenlendi. Törene; Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin ailesi başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Komutanı, Siyasi Parti İl Başkanları, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçık ve ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri, çeşitli ilçe ve beldelerin Belediye başkanları, askeri erkan ve yüzlerce vatandaş katıldı.
CENAZE NAMAZI ‘SOSYAL MESAFE’
DİKKATE ALINARAK KILINDI
Daha sonra Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından kıldırılan namazda Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edildi.
BAKAN SOYLU,
TABUTA OMUZ VERDİ
Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin naaşı kılınan cenaze namazının ardından katafalttan alınarak Askerlerin omuzlarında Hükümet Caddesindeki Top arabasına kadar taşınarak burada Top arabasına konuldu. Bu taşıma sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve Vali Ömer Seymenoğlu’nun tabuta omuz verdikleri ve Top aracına kadar taşıdıkları gözlendi.
GARNİZON ŞEHİTLİĞİNDE
TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit Çiftçi’nin naaşı top arabasıyla taşındığı sırada yüzlerce Ispartalı “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları ile şehidini uğurladı ve hep bir ağızdan tedbir getirildi. Karaağaç Mahallesindeki Garnizon Şehitliğinde toprağa verilen 1986 doğumlu Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi evli ve 2 yaşında bir erkek çocuk babasıydı.
 
 

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °