Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Çandır’daki Yangının Sebebi Halâ Belli Olmadı; Sütçüler’i Kim Yaktı?

Çandır’daki Yangının Sebebi Halâ Belli Olmadı; Sütçüler’i Kim Yaktı?

ISPARTA 11.08.2021 08:20:00 0
Çandır’daki Yangının Sebebi Halâ Belli Olmadı; 
Sütçüler’i
Kim Yaktı?
Isparta’nın Çandır İlçesinde 6 gün boyunca devam eden ve şuan soğutma çalışmalarının sürdüğü orman yangının çıkış sebebi henüz belli olmadı.
 
Sütçüler ilçesi Çandır Köyündeki Yazılı Kanyon Tabiat Parkı sınırları içinde ilk olarak 2 Ağustos’ta başlayan yangın hızı bir şekilde genişleyerek Şeyhler köyüne kadar uzanmıştı. Ardından diğer köylere kadar yaklaşan ve bu köyleri de tehdit etmeye başlayan yangın güç de olsa 5 günün ardından kontrol altına alınmış ve geçtiğimiz Cumartesi günü de tamamen söndürülmüştü.
TÜM İHTİMALLER
DEĞERLENDİRİLİYOR
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de yangının ikinci günü geldiği Çandır Köyünde yanan bölgeleri Helikopterle gözlemledikten sonra Çandır’da yetkililerden yangın hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Pakdemir’linin iki gün sonra ise Antalya’da yanının kontrol altına alındığı bilgisini verdiği yangının çıkış sebebiyle alakalı da tüm ihtimallerin değerlendirildiği öğrenildi.
OLAYIN AÇIĞA ÇIKMASI
İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR
Bilindiği gibi, yangının ilk çıktığı anlarda mahallede şüpheli kişilerin görüldüğü ve özellikle mobese kameralarına yansıyan 27 plakalı aracın üzerinde şüpheler yoğunlaştığı iddia edilirken jandarma ve vatandaşlar bu bölgede arama faaliyeti yapsa da bu konuyla ilgili gelişme sağlanamadı. Olayın açığa çıkması için çalışmaların ayrıntılı olarak sürdüğü öğrenildi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °