Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid Okutup, Üzüm Hoşafı Dağıttılar

Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid Okutup, Üzüm Hoşafı Dağıttılar

ISPARTA 18.03.2019 13:12:00 0
Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid Okutup, Üzüm Hoşafı Dağıttılar
15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği, Çanakkale Zaferinin yıldönümünde aziz şehitlerimiz için 18 hatim ve mevlid okutup, günün menüsü olan Üzüm Hoşafı dağıttılar.
Terminal Camii’nde gerçekleşen mevlid-i şerif ve hatim duasında vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Cuma Namazı sonrasında ise 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği vatandaşlara üzüm hoşafı ikram etti.
Program sonrası açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Ramazan Çapan, ‘’ Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde, şehitlerimizin, gazilerimizin, Mehmetçiğimizin ve milletimizin kahramanlık destanını, yaşananları ve o günleri yâd etmek için 18 Hatmi Şerif okuduk, Terminal Camiimizde Mevlid-i Şerif okutturduk ve vatandaşlarımıza, cephedeki o günlerin tek menüsü olan Üzüm Hoşafını ikram ettik. Bizler, geçmişimizle iftihar eden bir millet olarak yarınlara onların mirasını tam manasıyla idrak edip aktarma çabası içerisindeyiz.
Geçmişten günümüze, şehadet mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minetle anıyor, şehitlerimizin şefaatlerine nâil olmayı Yüce Allah’tan diliyoruz. Bizler atalırımızla aynı yolda yürüme gayreti içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz. Gelecek nesillere de gerçek tarihimizi tam manasıyla aktarmayı hedefliyoruz.’’dedi.
Üzüm hoşafı ikramını alan vatandaşlar ise bu güzel etkinlik için dernek mensuplarına teşekkür ettiler.

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °