Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Camiler Kıraathaneden Daha Mı Tehlikeli?

Camiler Kıraathaneden Daha Mı Tehlikeli?

ISPARTA 22.06.2020 10:40:00 0
Camiler 
Kıraathaneden 
Daha Mı
Tehlikeli?
Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil, kıraathane, cafe, pastane ve çay ocaklarına girmek ve oralarda oturmanın serbest olmasına rağmen, camilerde halen daha sadece öğle ve ikindi namazlarının kılınabildiğini belirterek; “Camilerde artık beş vakit namaz kılınmalıdır. Camiler kıraatheneden daha mı tehlikeli?” dedi.
 
Başkan Akçil açıklamasında; “ İçinde bulunduğumuz sürecin bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Şehrimizin farklı yerlerinde vakalar görülmüş, bazı ek tedbirler alınmıştır. Hastalarımıza acil şifalar diliyor, vaka sayısının artmamasını temenni ediyorum.
AKÇİL; “CAMİLER KIRAATHANEDEN
DAHA MI TEHLİKELİ?”
Sürecin son bulmasında hem yetkililere, hem de hepimize düşen sorumluluklar var. Yetkililer süreci doğru yönetip, doğru kararlar almalıdır. Soru işareti oluşturacak kararlar vermemelidir. Örneğin kıraathane, cafe, pastane ve çay ocaklarına girmek ve oralarda oturmak serbesttir. Buralara girerken ellerinizi yıkama zorunluluğu yoktur. Burada oturacağınız zaman için bir kısıtlama yoktur. Hatta son düzenleme ile 24.00 ‘a kadar açık kalabilmektedir. Diğer taraftan camilerimiz göz önüne alırsak, ellerinizi, yüzünüzü, ağız ve burunu, kollarınızı ve ayaklarınızı yıkamadan giremezsiniz. En uzun namaz sünnetlerle beraber 30 dakikayı geçmez. Ama gelin görün ki camilerde sadece öğle ve ikindi namazlarının farzları kılınmakta, diğer vakitler kılınmamaktadır. Şimdi şunu herkes sormaktadır; camiler kıraatheneden daha mı tehlikeli? Camilerimiz en temiz yerlerin başında gelirken bu engelleme niye? Söz konusu bu kararın bir an önce düzeltilmesini ve Müslümanların Camide maske ve sosyal mesafeye uygun bir şekilde beş vakit namazlarını kılmalarının önü açılmalıdır” dedi.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °