Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Cahit Üçkardeş’e Yaptırdığı Okulundan; Vefa Örneği

Cahit Üçkardeş’e Yaptırdığı Okulundan; Vefa Örneği

ISPARTA 18.03.2022 13:22:00 0
Cahit Üçkardeş’e Yaptırdığı Okulundan; 
Vefa 
Örneği
Üçkardeş Orta Okulu okul yönetimi, Hisar Mahallesi Muhtarlığı ve Okul Aile Birliği, 1993 yılında okulun yapımında büyük destekleri olan Hüseyin Cahit Üçkardeş’in ölümünün 30. yıldönümü anısına bir helva – kabune ikramında bulundu.
 
1993 yılında Cahit Üçkardeş tarafından yaptırılarak eğitim – öğretime armağan edilen Üçkardeş Orta Okulu yönetimi, Hisar Mahallesi Muhtarlığı ve Okul Aile Birliğinden vefa örneği.
 
Okul yönetimi ve okul aile birliği okulun eğitim öğretime kazandırılmasında emeği geçen Hüseyin Cahit Üçkardeş ve ailesi olmak üzere yardımlarını esirgemeyen tüm eğitim gönüllüleri anısına bir yemek düzenledi. Dün saat 11.30’da Okul Bahçesinde gerçekleştirilen programa; Mahalle Muhtarı Mehmet Alyüz, Okul Müdürü Ahmet Alper Deşik, Öğretmenler, Öğrenci Velileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Ahmet Alper Deşik, konuşmasında şunları söyledi; “Okulumuz 1993 yılında Hayırsever Hüseyin Cahit Üçkardeş tarafından arsası bağışlanmış ve sağladığı büyük katkılarla yapılmıştır. Ancak, kendisi okulun eğitim öğretimini görememiş vefat etmiştir. Kendisine Allah razı olsun ve Allah rahmet eylesin diyoruz” dedi.
 
Hisar Mahallesi Muhtarı Mehmet Alyüz de programda yaptığı konuşmada; “Burası yıllar önce çocuk parkı ve yeşil alanmış. Dönemin Belediye yönetimi tarafından eğitim amaçlı araziye dönüştürülmüş ve ardından ise arsanın sahibi Hüseyin Cahit Üçkardeş büyüğümüz burayı okul yapılmak üzere bağışlamış. Bununla da kalmayıp okul yapılırken yüklü miktarda maddi destekte de bulunmuş. Okulun bir bölümü Cahit Üçkardeş’in yaptığı yardım, bir bölümü ise dönemin Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun sağladığı devlet desteğiyle yapılarak tamamlanarak eğitim – öğretime açılmış. Okulumuzla gurur duyuyoruz. Çünkü, bu okulumuzdan doktorlar, hakimler, öğretmenler yetişti. Okulumuz 30 yıldır eğitim – öğretimine aralıksız devam etmektedir. Kendisinden ve o dönem mahallemizin muhtarı olan, bu konuda büyük gayretleri olan babam Erdoğan Alyüz’den Allah razı olsun, mekanları cennet olsun” dedi.
Programda yapılan konuşmaların ardından öğrencilere ve diğer katılımcılara Isparta’ya özgü yemekler olan Helva – Kabune ikramında bulunuldu.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °