Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyük UDEF Ailesi Diriliş Kampı’nda; Buluştu

Büyük UDEF Ailesi Diriliş Kampı’nda; Buluştu

ISPARTA 10.11.2021 13:20:00 0
Büyük UDEF Ailesi Diriliş Kampı’nda;  
Buluştu
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonumuz (UDEF), 23. Genişletilmiş Üye İstişare Toplantısı’nı Genel Merkez, İstanbul ve Anadolu’daki teşkilat üyelerinin katılımıyla Kocaeli Diriliş Kampı’nda gerçekleştirdi. Söz konusu kampa, Isparta İHH Uluslararası Öğrenci Derneği adına Ali Aslan başkan katıldı.
 
Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında federasyonumuz ile federasyonumuza bağlı dernek ve gönüllü irtibatlarımızın uluslararası öğrencilere yönelik yürütmüş olduğu faaliyetleri kapsamlı bir şekilde ele almak, istişarelerde bulunmak ve yeni eğitim-öğretim yılında UDEF ailesi olarak birlikte atılacak adımları planlamak üzere Kocaeli’de, 23.sünü gerçekleştirdiğimiz Genişletilmiş Üye İstişare Toplantısı’nda teşkilatlarımızla bir araya geldik. 5-7 Kasım tarihleri arasında Diriliş Kampı alanında gerçekleştirdiğimiz toplantıya federasyonumuzun yönetim kurulu üyeleri, idari ve hizmet kadrosu, bölge başkanları, dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, temsilcilikler ve hanım komisyonu üyeleri katılım sağladı.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı programının açılış ve selamlama konuşmasını UDEF Başkanımız Doç. Dr. Osman Akgül gerçekleştirdi. Konuşmasına toplantıya ülkemizin bir ucundan diğer ucuna kadar uzanan geniş bir coğrafyadan iştirak eden UDEF ailesini selamlayarak başlayan Başkan Akgül, UDEF’in geride kalan süreçteki faaliyetlerini özetleyerek bugünkü süreçte bulunduğu konumu ortaya koydu. Güncel UDEF Organizasyon Şeması’nı üyelere tek tek tanıtan Akgül, yeni dönemde uluslararası öğrencilere daha kapsamlı ve daha hızlı hitap edecek çalışmalarda bulunulacağının altını çizdi. Konuşmasını yeni sezondaki müjde ve hedeflerle bitiren Başkan Akgül daha sonra Hanımlar Komisyonu Toplantısı’na geçti.
 
Toplantı,  İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Üyesi Yusuf Bilgin’in “Fon ve Zekat Fıkhı”, TUMED Başkanı Dr. Ergaş Jumayev’in “Mezunlar ve TUMED” ve Akademi Birimi Koordinatörü Azamat Arpaçiev’in “Akademik Çalışmalar” başlıklı sunumlarıyla devam etti. Sunumların ardından tekrar kürsüye çıkan Başkan Akgül, tüm üyelerin soru, görüş ve önerileriyle katılım sağladığı toplantının Genel İstişare bölümünü başlattı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren istişare bölümünde Akgül, üyelerden gelen tüm soruları tek tek yanıtladı.
 
Akşam üzeri sona eren toplantı oturumlarının ardından Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen UDEF ailesinin mensupları kamp alanının merkezinde buluşup hatıra fotoğrafı çekildi. Serbest aktivitelerle istişare ve muhabbeti sürdüren üyeler, pazar sabahı yapılan kahvaltının akabinde toplantı programının ermesiyle birlikte Diriliş Kampı’ndan ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: kampındabuluştu diriliş ailesi udef
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °