Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Bünyemizden bu virüsü temizleyeceğiz

Hükümet Meydanı’ndaki vatandaşları Demokrasi Nöbeti’nde yalnız bırakmayan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

ISPARTA 1.08.2016 05:45:00 0
Bünyemizden bu virüsü temizleyeceğiz
Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) üyesi bir grup subayın 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlayan Demokrasi Nöbetleri devam ediyor. Isparta’da halk, her akşam Hükümet Meydanı’nda toplanarak, vatanına, milletine ve demokrasisine sahip çıkıyor. Sabah saatlerine kadar süren demokrasi nöbetlerinin 15’incisine Isparta Valisi Şehmus Günaydın da katıldı. Burada Hükümet Meydanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Günaydın, FETÖ’ye yönelik devam eden soruşturmalarla ilgili önemli bilgiler verdi. Vali Günaydın, “Bünyemizden bu virüsü temizleyeceğiz ama bunu hukuk içerisinde yapacağız” dedi.
BAŞKALARININ SÖYLEDİKLERİ RAKAMLARA, SÖYLEDİKLERİ
 AÇIKLAMALARA KİMSE İTİBAR ETMESİN
Vali Günaydın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bu virüsü mutlaka bünyemizden kazımamız lazım. Sağlıklı bir gelecek, sağlıklı bir Türkiye ve çocuklarımızın geleceği için mutlaka ve mutlaka bu virüs neredeyse onu temizleyeceğiz. İlk günde ifade ettim. Biz bunu yaparken hukuk içerisinde kalıyoruz ve çok dikkatli de gidiyoruz. Bu nedenle başkalarının söyledikleri rakamlara, söyledikleri açıklamalara kimse itibar etmesin. Biz Valilik olarak hangi kurumdan kaç kişi açığa alındı, bunu rakamsal olarak veriyoruz zaten. Bu konuda daha önce de ifade ettik; kurunun yanında yaş da yanmasın diye tüm arkadaşlarımız olabildiğince dikkatli davranıyorlar. Tabi bir yandan da adli süreç devam ediyor. Bu kalkışma içerisinde olan kamu görevlilerinin, 15 Temmuz günü kalkışmanın içerisinde olup Ankara, İstanbul ve başka bir yere gitmek isteyen bu ihanet çetesi mensuplarının tespiti için adli mercilerimizde gece gündüz durmadan çalışıyorlar. Bu işi bir an önce bitirmek istiyoruz. Bunu yaparken insanlarımızın mağdur olmaması için adli mercilerimizde kılı kırk yarıyor. Suçsuz insanların mağdur olmaması ve hukuk içerisinde bunun devam ettirilmesi için herkes olağanüstü bir çaba içerisinde. Bu nedenle diğer açıklamalar dikkate almasınlar, Valiliğin yaptığı açıklamalar dikkate alınırsa daha iyi olur diye ifade ediyorum.
ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI
FETÖ’nün darbe girişimi sonrası milletteki Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını belirten Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “Devletimize ve milletimize uzanan bu hain eller, bu ruh sayesinde kırılacaktır” diye konuştu. Vali Günaydın, “Şunu çok açık ve net ifade edeyim; milletimizin sahip olduğu Çnaakkale ruhu bu vesile ile tekrar canlandı. Allah’ın izni ile milletimizde olan bu ruh ilelebet devam edecektir. Devletimize, milletimize uzanan bu hain eller bu ruh sayesinde kırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ihanet çetesinin ülkemize vermiş olduğu bu zararı Allah’ın izni ile kısa sürede telafi edip daha güçlü bir Türkiye, daha güçlü bir millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Isparta olarak her zaman bu nöbetin devamından yana olacğaız. Bundan sonra da ülkemiz ve milletimiz için her zaman ayaktayız, her zaman nöbetteyiz. Ülkemiz ve milletimiz için üzerimize düşen görevi bundan sonra da en iyi şekilde yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Günaydın, açıklamanın ardından demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °