Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Bundan iyisi Eğirdir elması

Bundan iyisi Eğirdir elması

GÜNDEM 1.10.2016 05:48:00 0
Bundan iyisi Eğirdir elması

Türkiye’nin elma üretiminin 3’te 1’ini karşılayan Isparta’da elma hasadı başladı. Sabah erken saatlerde bahçelere gelen işçiler topladıkları elmaları kasalara dolduruyor. Elmalar daha sonra traktörlerle soğuk hava depolarına taşınıyor. 

40 YILDIR EĞİRDİR’DE GERÇEKTEN ELMA İYİ BİR GELİR KAYNAĞI OLDU

Elma hasadının başlaması konusunda açıklamalarda bulunan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Isparta elmasının kaliteli olmasının Eğirdir Gölü’nden kaynaklandığını belirtti. Şengöl, “Bizim buraların tamamı bağ iken elmaya döndü. Yakın çevremizdeki yani Boğazova’daki köylerde de 2 yılda bir buğday ekilen tarlalara elmalar dikildi. Bu topraklar Eğirdir Gölü’nün bereketli alüvyonlarıyla oluşmuş. Mükemmel bir toprak yapısı var. 900 rakım ve Eğirdir Gölü’nün nemi, mikrokliması neredeyse ‘bundan iyisi Eğirdir elması’ dedirtiyor. Burada işçilik, toplama kolay. Kalite daha rahatlıkla seçilebiliyor. 40 yıldır Eğirdir’de gerçekten elma iyi bir gelir kaynağı oldu. Bizden sonra Gelendost ve çevre ilçelerimiz elmaya başladılar. Elma eşittir özel iklim, toprak ve su. Bunların hepsi Eğirdir ve çevresinde var” şeklinde konuştu.

KALİTELİ ELMA ÜRETİP VİTESİ GERİYE TAKIYORLAR

Eğirdir, elma muhafazası konusunda bin tonluk soğuk hava deposu ile öncülük yaptığını ifade eden Başkan Ömer Şengöl, Türkiye’de her üretilen 3 elmadan birinin Isparta’da üretildiğini vurguladı. Şengöl, “Eğirdir ilk defa bin tonluk soğuk hava depolarıyla elmanın muhafazasına öncülük yaptı. Şimdi Türkiye’de üretilen her 3 elmadan birisini Isparta üretiyor. En kaliteli elmalar da bizim elmalar. Buna hiç kimse hayır demiyor. Belli yerlerde saman alevi gibi küçük veya büyük bahçelerde kaliteli elma üretiliyor ondan sonra vitesi geriye takıyor ve kalite bozuluyor” dedi


Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °