Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Bu Araç Sahipleri Artık Trafiğe Çıkamayacak: Bakanlık Yasaklama İçin Harekete Geçti

Bu Araç Sahipleri Artık Trafiğe Çıkamayacak: Bakanlık Yasaklama İçin Harekete Geçti

ISPARTA 18.12.2023 23:24:00 0
Bu Araç Sahipleri Artık Trafiğe Çıkamayacak:  Bakanlık Yasaklama İçin Harekete Geçti

Özellikle yoğun trafikli büyük şehirlerde sıkça karşılaşılan çakarlı araç kullanımıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan önemli bir değişiklik haberi geldi.

Bu araç sahipleri artık trafiğe çıkamayacak: Bakanlık yasaklama için harekete geçti. Bakanlık, yasa dışı çakar kullanımına karşı alınacak tedbirleri içeren yeni düzenlemeyi Ekim ayında duyurmuştu ve bu düzenleme şimdi yürürlüğe girdi.

Son yıllarda giderek artan yasa dışı çakar kullanımına karşı alınan önlemler kapsamında, trafik polislerine çakarlı araç tespit etme yetkisi verilecek. Bu yetki sayesinde polisler, yasa dışı çakar kullanan araçları trafikten men edebilecekler.

Yeni uygulama, çakarlı araç kullanımının tespit edilmesi durumunda hızla kısıtlayıcı tedbirler alınabilmesine olanak tanıyor.

İş adamlarından, organize suç örgütü liderlerine kadar geniş bir yelpazede kullanılan çakar araçların artık trafikte dolaşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yetkililer, özellikle zengin kişiler ve suç örgütü liderlerinin trafik cezalarını ödeyerek çakarları kullanmaya devam ettiklerine dikkat çekiyor.

Bu nedenle, kurallara uymayanların araçlarının trafikten men edileceği ve cezalarının önümüzdeki dönemde daha da artırılacağı belirtiliyor.

Bu önlemlerle birlikte, yasa dışı çakar kullanımının önüne geçilerek trafik güvenliği artırılmayı hedefleyen yeni düzenleme, şehir trafiğinde daha düzenli bir yapı oluşturmayı amaçlıyor.  


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °