Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Bu Yılki Bayram Covid – 19 Pandemisi Gölgesinde Gerçekleştirildi; MASKELİ CUMHURİYET…

Bu Yılki Bayram Covid – 19 Pandemisi Gölgesinde Gerçekleştirildi; MASKELİ CUMHURİYET…

ISPARTA 29.10.2020 10:10:00 0
Bu Yılki Bayram Covid – 19 Pandemisi Gölgesinde Gerçekleştirildi; 
MASKELİ 
CUMHURİYET…
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 97. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da kutlandı. Ancak, yaklaşık yedi aydır dünyayı adeta esir alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle Hükümet Caddesinde yapılan törenlere katılım oldukça az oldu. Protokol ve bayrama katılan diğer katılımcılar maske takarak ve sosyal mesafeye azami ölçüde uyarak bayramı kutladılar.
 
COVİD – 19 PANDEMİSİ NEDENİYLE
TEBRİKLER VALİLİK ÖNÜNDE YAPILDI
Bundan tam 97 yıl önce temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yıldönümü her yıl binlerce kişinin katılımı ile coşku içinde kutlanıyordu. Ancak, Bayramın bu yılki törenlerine Koronavirüs pandemisi damga vurdu. Dün saat 13.00’de çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamaların bugünkü bölümünde ilk olarak saat 09.40’da Vali Ömer Seymenoğlu her yıl tebrikleri makamında kabul ederken, bugün Covid – 19 pandemisi nedeniyle Valilik önündeki Cumhuriyet Meydanında kabul etti.  
HÜKÜMET CADDESİNDE
SON DERECE ‘SADE’ BAYRAM
Cumhuriyetimizin 97’inci yılı Isparta’da Covid – 19 pandemisi önlemleri çerçevesinde kutlandı. Kutlamaların ilk adresi 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi tören oldu. Buradaki törene; Vali Ömer Seymenoğlu, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Metin Akay; Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri ile diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
PROTOKOL HALKIN
BAYRAMINI YAYA OLARAK KUTLADI
Tören; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Garnizon Komutanının törene katılanlar ile vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. Önceki yıllarda araç ile yapılan kutlama bu defa yaya olarak gerçekleştirildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımız okundu. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla devam eden törende daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu ve ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Vali Ömer Seymenoğlu tarafından yapıldı. Vali Seymenoğlu konuşmasında; “Bugün dünya tarihinde müstesna bir yere sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında milletçe büyük kahramanlıklar ortaya koyarak kazandığımız, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.
GEÇİT TÖRENİNE
KATILIM KISITLI TUTULDU  
Bayramda; Vali Ömer Seymenoğlu tarafından yapılan konuşmanın ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından geçit törenine geçildi. Törene katılan çok az sayıda vatandaş geçit töreni sırasında alkışlarla geçit yapan asker ve öğrencilere destek verdiler. Geçmiş yıllarda askerlerin ve tüm okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların araçlarının da yer aldığı geçit töreni bu yıl Covid – 19 pandemisi nedeniyle oldukça kısıtlı tutuldu ve törene az sayıda asker ve öğrenci katılırken, araçlar hiç dahil edilmedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °