Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu yıl kiraza doyacağız

Uluborlu’da kiraz hasadı başlamak üzere. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, ilçenin bu yıl kiraz rekoltesi olarak bereketli sezonlarından biri yaşadığını ifade ederek, 12-15 bin ton arasında kiraz beklediklerini bildirdi.

GÜNDEM 14.06.2016 06:49:00 0
Bu yıl kiraza doyacağız
Türkiye’nin önemli kiraz üretim merkezlerinden olan Isparta’nın Uluborlu İlçesi’nde beklenen kiraz hasadı sezonu geldi, çattı. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, sosyal medya hesabından kiraz hasadıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Üreticilere kiraz sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesinde temennisinde bulunan Ünverdi, “İlçemiz kiraz rekoltesi olarak bereketli yıllarından birini yaşıyor. Merkez ve köylerimizden 12-15 bin ton arası kiraz bekliyoruz” dedi.
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİSİ SAYISI 1200-1400 ARASI OLMASI TAHMİN EDİLİYOR
Kiraz rekoltesinin bol olduğu yıllarda işçi sorununun muhakkak olacağına dikkat çeken Ünverdi, paylaşımında şunları dile getirdi: “Üreticilerimiz ve işçi çavuşlarıyla yaptığımız işçilik fiyatı belirleme toplantısına katılmaları, oluşan fiyattan işçilik ücretlerini ödemelerini tavsiye ederim.
Belediye olarak Akçay bölgesinde bulunan mevsimlik işçi barınma çadırlarının kapasitesini iki katına çıkardık ayrıca belediyemiz mezbahasının yanında kendi çadırlarını kuran bir gurup işçiyle beraber mevsimlik tarım işçisi sayısı 1200-1400 arası olması tahmin ediliyor. İşçi temininde sıkıntı çeken üreticilerimizin mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu bölgeden temin edebilirler.
KADEMELİ OLARAK HASAT YAPIN
Kiraz üreticilerimizin hasat tarihlerini kademeli olarak belirlemeleri gereksiz yığılmalara sebep olmayacaktır ayrıca ihracatçı firmalardan fazla kasa almamaları ihtiyaçları kadar kasa almaları kasa sıkıntısı oluşmaması için çok önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Piyasaya arz olan ürünle talep edilen ürünün aynı olursa sıkıntıyı önleyecektir.
27 FİRMA ALIM YAPACAK
Bugün itibarıyla belediyemiz kiraz alım merkezinden ürün almak için yer talep eden iç ve dış piyasa firma sayısı 27 olmakla beraber bunlardan 14 ihracat, 13 iç piyasaya kiraz alacak firmalardır. Önümüzdeki hafta yer talebinin devam edeceği kanaatindeyim. Yer talebinde bulunan başlıca ihracatçı firmalar şunlardır Pia Aş - Cena - Balcı - Alara - Özler - As Star - Sultar - Günaydın - Koç - Sultan - Kıvılcım - Venüs - Öz Ümit - Uçak Kardeşler. Kiraz sezonunun kazasız belasız hayırlı bereketli olmasını temenni ederim.”

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °