Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

'Bu yapının SDÜ'deki kadrolaşmasından sorumlu Numan Tamer'dir'

'Bu yapının SDÜ'deki kadrolaşmasından sorumlu Numan Tamer'dir'

ISPARTA 18.08.2016 14:07:00 0
Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 52'si tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü
Isparta’da devam eden paralel yapı davasının dün 4’üncü duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan’ın açıklamaları damga vurdu.     
Türcan, üniversitedeki paralel yapı kadrolaşmasından operasyon öncesi ABD’ye kaçtığı iddia edilen Prof. Dr. Numan Tamer’i sorumlu tuttu.
Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 51’i tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sabah saatlerinde cezaevi araçlarıyla adliyenin konferans salonunda getirilen tutuklu sanıklardan dönemin Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Talip Türcan ile Teknokent Eski Müdürü Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu ile Yaşam Boyu Eğitim Merkezi eski Müdürü Fatih Cebeci savunmalarını yaptı.
Eski Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Süleyman Seydi ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız terör örgütü ile hiçbir bağlantılarının olmadığını belirterek, kendilerine yöneltilen tüm suçlamaları reddettiklerini söylediler. Kendisinin her zaman milliyetçiliği benimsemiş bir ülkücü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akyıldız, “Post modern sapık olan mehdileri ile ülkeyi ele geçirmek isteyen örgüte, benim gibi Türk milliyetçisi ülkücünün üyeliği olamaz” dedi.
17/25 aralık öncesi paralel yapıyla mücadele ettiğini vurgulayan dönemin rektör yardımcılarından Prof. Dr. Talip Türcan ise, paralel yapının üniversitedeki adının perasyonun kapsamında aranan eski SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer olduğunu ileri sürdü. Türcan savunmasında şu görüşlere yer verdi: “Bu yapının üniversitedeki kadrolaşmadan sorumlusu Numan Tamer’dir. Ben ise bu yapının içinde olmadım. Bu yapının içinde olsam Fetullah Gülen’e hakaret etmezdim. Bu yapı çok gizli bir yapı. Faaliyetlerini çok gizli yürütüyorlardı. Üniversitedeki en üst sorumlusunun Numan Tamer olduğunu biliyorum. Başka kim var deşifre edemedim.”
Tutuklu sanıklardan Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu, Doç. Dr. Erdal Dikmen ile SDÜ eski Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci de ifadelerinde iddianamedeki suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep ettiler.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °