Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Bu tür itirazlar her yerde olur

AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile Milletvekili Said Yüce, Barla imar planı için gelen 301 itirazın normal olduğunu belirterek, her yeni imar planında bu tür itirazlar geleceğini belirttiler.

SİYASET 27.06.2016 06:30:00 0
Bu tür itirazlar her yerde olur
Barla için yapılan yeni imar planına 301 itiraz gelmişti. AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile AK Parti Milletvekili Said Yüce, gelen bu itirazları değerlendirdiler. Hem Bilgiç hem de Yüce, her yeni imar planı yapılan yerde bu tür itirazlar gelmesinin normal bir süreç olduğunu vurguladılar.
BİLGİÇ: BARLA’DA KAMULAŞTIRMA İÇİN 5-6 MİLYON TALEBİMİZ OLDU
Barla işine 2 yıl önce başladıklarını dile getiren Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Orada bir kültür merkezi oluşturalım, insanların ihtiyaçlarını görebilecekleri bir ortam oluşturalım diye çıktık. Altyapısı ve çevre düzenlemesi yapalım diye başlamıştık. O zaman Said Bey bizim milletvekilimiz değildi ve Isparta’da öğretmenevinde bir Barla Platformu Başkanı olarak ortak bir basın toplantımız olmuştu. Sonra projeyi büyütelim, kentsel dönüşüme sokalım denilerek imar planı çalışmaları oldu. Ben tamam dedim. Ama biz 15-20 milyonluk bir yatırım öngörürken çok büyük maliyetli bir tablo karşımıza çıktı. bunu böyle değil de biraz daha parça parça yapalım dedim. Bu çerçevede bu çalışmalar sürüyor. Geçen haftalarda Said bey kardeşimle Kalkınma Bakanımızı ziyarete gittik. Çünkü Kültür Bakanlığından müzeyle ilgili 5 milyon lira tahsisat oldu. Orada kamulaştırma için para ihtiyacımız var. Barla’da kamulaştırma için 5-6 milyon talebimiz oldu.
ORADA SADECE GÜNÜBİRLİK ZİYARETLER OLMASIN YATILI DA KALINSIN
Yeni bir imar planı yaptığınızda her zaman buna itirazlar olur. bu sanki Barla’da çok farklı şey yapıyorlarmış da ondan dolayı yoğun itiraz olmuş gibi algılanmasın. Ben mimar değilim. İmar planı işlerinden de çok anlamam. Ama bildiğim bir şey vardır. Nerede imar planı olsa itiraz olur. ilgili kurumlar bununla ilgili kararları verirler ve kesinleştirir. Burada önemli olan senede 350-400 bin yerli ve yabancı turistin geldiği bir inanç turizmi ayağında oradaki sosyal ve fiziksel altyapıyı iyileştirmektedir. Bunun akabinde TKDK’dan da girişimcilerimiz proje yaparlarsa orada sadece günübirlik ziyaretler olmasın yatılı da kalınsın. TKDK kırsal turizme yüzde 65-70 hibe desteği veriyor. Orada butik oteller yapılsın, pansiyonlar açılsın. Restoranlar açılsın. Bizim bakış açımız bu.
BARLA’NIN HAK ETTİĞİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR
Barla Dernekleriyle konuştum. Çok da yoğun itirazlar kalmadığını, mimar arkadaşların topluma bilgi verdiğini ve onları aydınlattığını biliyorum. Yılda 350-400 bin turist çeken bir yeri Isparta’nın ve Barla’nın hak ettiği bir görünüme kavuşturmak hepimizin boynunun borcudur.”
YÜCE: 301 TANESİ BUNU İSTEMİYOR DİYE BİR ŞEY YOK
AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce de 301 itiraz olduğunu doğrulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama onu şöyle izah etmek lazım; planlamayı yapan kurumlarda bunlar konuşuldu. Türkiye’nin her tarafında yapılan planlamaların tarzı böyledir. Önce plan yapılır sonra itiraz sürecine açılır. Hatta planı yapanlar giderek dediler ki; varsa düşüncelerinizi söyleyin. 301 itirazın yüzde 99’u geri çekildi. Planı yapanlar kendileri istiyor dilekçe verilmesini. 301 tanesi bunu istemiyor diye bir şey yok. Bu yanlış algıyı düzeltmek gerekiyor.
DÜNYANIN HER YERİNDE İTİRAZLAR GELİR
Dünyanın her yerinde böyle olur bu. Bugün İsviçre’ye gidin. En zengin muhitte bir plan değişiklik yapsanız insanlar itiraz ederler. Çünkü atadan, dededen kalan bahçenin çevresini, her şeyi aynı görmek isterler. Ama yapıldıktan sonra doğru yapılmış derler, bu genellikle öyledir.
SADECE BARLA İÇİN DEĞİL TÜM ISPARTA İÇİN BİR ŞEYLER İÇİN GAYRET EDİYORUZ
Bunu bana sonra da hatırlatın. Proje bittikten sonra hep beraber gidelim Barla’nın sokaklarında ya da herkese soralım, şimdi mi daha iyi, eski hali mi daha iyiydi diye. Kesinlikle iyi hali diyecekler. Benim orada ne bir karış arsam var ne de bir ilgim var. Allah bize bir imkan vermiş ve Isparta milletvekili olmuşuz. Sadece Barla için değil tüm Isparta için bir şeyler için gayret ediyoruz. Orada güzel bir şey olacak. Oraya yüzbinlerce insan geliyor. Onların konaklamalarına, ihtiyaçlarını giderecek ihtiyaçlara imkanlara ihtiyaç vardır.
DUYGULANDIRAN ŞEYLER DE OLDU
Beni duygulandıran şeyler oldu. Bediüzzaman hazretlerinin evinin etrafında 1-2 kötü yapı var. oranın tüm her şeyini bozuyor. Oranın sahibi geldi ilk balyozu ben vuracağım dedi. Oraya yeni imar da 2 kat verilmiş ama şuanda 5 kat yapmış.
GENÇLERE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Barla’da gençler iş sahibi olacaklar. Çünkü onlara güzel arastalar, çarşılar yapılacak. Oradaki tarihi yapılar restore edilecek. Güzel bir iş olacak. Barlalıların kendisi istinasız teşekkür edecekler. 1-2 tane benim evim niye oldu diyebilir. Ama devlet onu da mağdur etmiyor. Süreyya bey ile Kalkınma Bakanına gittik. İnşallah kamulaştırma bedeli için Kalkınma Bakanımız söz verdi, başbakanımızın da bilgisi vardı. O bedel gelecek. Yolların büyümesi lazım. Oraya yüzlerce otobüs gelecek. Herkesin parası ödenecek. Kimsenin malına bir haksızlık yapılmıyor.” 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °