Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu örgüt yapısıyla CHP’nin yüzde 30’lara çıkması kolay değil

CHP’nin yüzde 30’lara çıkmasının bu örgütlenme yapısıyla kolay olmadığını savunan Karayalçın, “CHP mevcut örgütlenme yapısını genel merkez ile parti meclisi yapılanmasıyla ve yerel yapılanma ile değiştirmeli” dedi.

SİYASET 20.06.2016 07:25:00 0
Bu örgüt yapısıyla CHP’nin yüzde 30’lara çıkması kolay değil
Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) tecrübeli isimlerinden eski İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Süleyman Demirel’in birinci ölüm yıldönümüne katılmak üzere geldiği Isparta’da partililerle buluştu. Parti binasında partililerle bir araya gelen Karayalçın, partisinin özeleştirini yaparak, CHP’de acil olarak örgütlenme yapısının değiştirilmesi gerektiğine işaret etti.
1 Kasım seçimlerini bir başarı olarak görmediklerini vurgulayan Karayalçın, “Yüzde 25’lik oy oranı CHP için yeterli değildir. Ancak mevcut örgütlenmemiz ile gelebilecek yerin burası olduğunu düşünüyorum. Bu örgütlenme yapısıyla CHP’nin yüzde 30’ların üzerine çıkması, iktidarın alternatifi ya da iktidara talip olması insanların gözünde bana göre kolay değildir” dedi.
CHP’de yapılması gerekenin yapı değişikliği olduğunu dile getiren Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP mevcut örgütlenme yapısını genel merkez ile parti meclisi yapılanmasıyla ve yerel yapılanma ile değiştirmeli. Ben bunu dikine hiyerarşik devlet tipi bir örgütlenmeden, uğruna siyaset yaptığımız toplum kesimlerine de yönelik alacağımız halk tipi örgütlenmeye geçiş şeklinde yorumluyorum. Yapı değişikliğini böyle yapmalıyız. Tabi bunun için merkezde ne yapmalıyız, taşrada, yerel örgütlerde ne yapmalıyız, onu ayrıca tartışmalıyız. Benim şahsen kıdemli bir partili olarak , bu konuda hem genel merkez örgütlenmesi hem de yerel örgütlenmeler için önerilerim var. Ama CHP’deki önemli ve acil sorun bence bunları tartışmak. Bunları tartışarak 2019 seçimlerine hazırlanmalıyız diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °