Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu önergeyi Beştepe’ye bildireceğiz

Bu önergeyi Beştepe’ye bildireceğiz

ISPARTA 6.10.2018 05:38:00 0
Bu önergeyi Beştepe’ye bildireceğiz
Belediye Meclisi’nde Pazartesi günü AK Parti grubunun Elizi Mağazası’nın logosuyla ilgili verdiği soru önergesi, belediye tarafından dün yanıtlanırken, yine tartışma yaşandı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, şuanda hukuksal bir çalışma yürüttüklerini ve önergeyi Beştepe, Ak Parti Genel Merkezi ve MHP’ye de olarak bildireceklerini söyledi. Gürakan, iddia edildiği gibi değil de 2 logonun da ücretsiz devredildiğini söyledi. AK Partili Güntaç, belediyenin suç işlediğini iddia etti.
 
Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısında AK Parti Grup Sözcüsü Salim Güntaç, Isparta Belediyesi’ne ait Elizi Mağazası’nın logo ve patent haklarının 2011 yılından beri Günaydın İnşaat’a ait olduğunu, bu konuda çıkan haberlerin ardından işletmenin kullandığı logonun bir tanesinin 1 kuruş bedelle Isparta Belediyesi’ne devredildiği ileri sürerek, bu konuda başkanlık makamına soru önergesi vermişti. Dünkü Belediye Meclisi toplantısında bu soru önergesine belediye tarafından yanıt verildi. Pazartesi günü olduğu gibi bu soru önergesinde yine tartışma yaşandı.
BEŞTEPE, AK PARTİ GENEL MERKEZİ VE MHP’YE DE BU ÖNERGEYİ GÖRÜNTÜLÜ OLARAK BİLDİRECEĞİZ
Konuyla ilgili soru önergesine yanıtı Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan okudu. Önergeye konu olan haber ve sosyal medya paylaşımlarının ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını ifade eden Gürakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haberin yayınlandığı etkili olmayan bir haber sitesi kasıtlı olarak saçma bir başlıkla haber yaptı. Diğer haber siteleri ciddiye almadı ve haber yapmadı. Fakat halk böyle bir duruma itibar etmediği için konu pazartesi günü meclise geldi. Önergenin imza sahipleriyle birlikte şuanda hukuksal bir çalışma yürütüyoruz Beştepe, Ak Parti Genel Merkezi ve MHP’ye de bu önergeyi görüntülü olarak bildireceğiz. Şahsi olarak siyasi ikbal peşinde koşanları burada parlatacak değiliz. Sayın başkanımız işinin başındadır ve basit karalamalarla da yıkılacak falan değildir. Geçmişte operasyon yapan malum çevrenin hakimleri, savcıları, valileri, emniyet mensupları içeride şuanda çürümektedir. Başkanımızşehr-i emin olarak dördüncü döneme emin adımlarla ilerlemektedir.
SADECE GÜNTAÇ’IN PAYLAŞIMI VAR
Önergenizde sosyal medyada bir takım iddialar dolaşmaktadır deniyor. Sosyal medyada dolaşan iddiaları aradık sadece Sayın Güntaç’ın paylaşımını bulduk. Kendisinin 17 Eylül’de yaptığı bir paylaşım var.”
EMİR CÜMLESİ TARTIŞMASI
Bunun üzerine söz alan AK Partili Salim Güntaç, “Sosyal medyadan siyaset yapmıyoruz. Soru önergesine soru önergesi şeklinde cevap vereceksiniz” dedi. Gürakan da Güntaç’a “Emir cümlesi ile konuşmazsanız memnun olurum” diye karşılık verdi.
Konuşmasına devam eden Gürakan,  “17 Eylül’de sosyal medyada böyle bir iddiada bulunuyorsunuz. 10.08.2018 tarihinde mecliste Elizi Mağazasının açılışı ve orada bir takım ürünlerin satışıyla ilgili karar alıyoruz. Onu aldıktan sonra 17 Ağustos’ta 27184 ve 27183 olmak üzere 2 ayrı marka tescili, başkan bey tarafından herhangi bir ücret alınmadan kültür müdürlüğümüze aktarılmıştır. Önergede bir markanın aktarılmadığını iddia ediyorsunuz, belgelere bakabilirsiniz.
Isparta Belediyesi’ne ait Elizi isimli şirkete gerek ITSO gerekse esnaf odalarında herhangi bir kayda rastlanmamıştır diyorsunuz bir alt satırda böyle bir şirket var mı diyorsunuz? ITSO’da Meclis üyesisiniz, ticaret sicilinden bunu öğrenmişsiniz böyle bir şirket yok. Neden böyle kalabalık bir önerge  ile geldiniz, bunu anlayamayacağımızı mı zannettiniz? şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşmalar şöyle devam etti:
Güntaç: Böyle bir şirket yoksa onun tabelasının kamuoyunda çıkana kadar belediyeye ait bir şirketin önünde işi ne?
Gürakan: Mülkiyet hakları kanununda marka beldelli bedelsiz olarak tüm vergi mükellefleri kullanabilir. Hiçbir yönetim kararı olamadan bu kullandırılabilir. Başkan beyin burada hiçbir kötü niyeti yok. Markasını 2013’te tescil ettirmiş. Daha sonra Elişi, Elizi anlamında birbirine denk geldiği için marka ararlarken Müesser hanımın böyle bir kendi logo çalışması yaptığı ve bunu verdiği olaydır. Yapılmış bir sözleşme ve bir kuruş kazanç yok. Hepsi bu. Daha sonra alınan meclis kararlarına istinaden marka kullanıma girdiği için devrediliyor.
Güntaç: 2,5 yıl boyunca Elizi isminin üzerinden kaç tane fuara katılındı, ne kadar ücret harcandı? Aktarma tarihine kadar ne kadar aktarıldı?
Gürakan: Kültür müdürü değilim ki. Buradan nereye varmaya çalışıyorsunuz?
Güntaç: Burada ciddi bir patent hakkı var. Marka değerleri önemlidir. Belediye hiç mi isim bulamadı da Günaydın ailesine ait bir marka kullanıldı.
Gürakan: Elişi, Elizi birbirini okşadığı için verilmiş. Seni dolmuşa bindiriyorlar. Dikkat et.
Güntaç: Ben dolmuşa falan bilmiyorum. İnternet vardır önünüzde hemen açın. İnternet sitesinde olan görüntü var.
Gürakan: Biz resmi evrakı gösteriyoruz.
KONUŞMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYORSUNUZ
İkilinin konuşmasının arasına giren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, herşeyin anlaşıldığını ifade ederek, “Bedava verilmiş bir şeye teşekkür etmesi gerekirken, böyle eleştiriyorlar. Burada toplantıyı kapatıyorum. Konuşmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz” dedi.
Günaydın’ın toplantıyı kapatmasının ardından Gürakan ve Güntaç, bir süre tartışmaya devam etti. Güntaç, bu yapılan suç olduğunu ve hukuka başvuracaklarını belirtirken, MHP’liler adliyeye gidebileceğini söylediler.
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °