Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Bu milletin üzerinde kimse hesap yapamaz

Bu milletin üzerinde kimse hesap yapamaz

ISPARTA 17.07.2017 06:57:00 0
Bu milletin üzerinde kimse hesap yapamaz
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye seslenen Vali Şehmus Günaydın, milletimizin 15 Temmuz gecesi hainlere gereken dersi verdiğini belirterek, “Bundan sonra da bu millete karşı ihanet içine gireceklere gereken dersleri verecektir” diye konuştu.
 
Isparta’da 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi Milli Birlik Günü kapsamda düzenlenen etkinlikler kapsamında Vali Şehmus Günaydın, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi. Sözlerine, “Bu aziz vatanı bize yurt kılan Çanakkale şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi, terörle mücadelede hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yad ediyorum. Ebediyete intikal eden gazilerimize de cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Hayattaki gazilerimize, 15 Temmuz gazilerimize de şükranlarımızı sunuyor, uzun ömürler diliyorum” diyerek başlayan Vali Günaydın, şunları söyledi:
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ SELAMLARINI VE SEVGİLERİNİ GÖNDERDİ
Perşembe günü Külliye’de icra edilen 15 Temmuz programına katıldım. Gölbaşı’ndaki hain saldırıda şehadet şerbetini içen Özel Harekat Polisimiz Akif Altay’ın ailesiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza gittik. Sayın cumhurbaşkanımız özellikle siz değerli Ispartalı hemşerilerimize selamlarını, sevgilerini, muhabbetlerini gönderdi. Ben de bu görevi yerine getiriyorum.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Ben göreve başlayalı daha sayılı günler olmuştu. Isparta’yı ve sizleri tanıma aşamasındaydım. FETÖ'nün bu hain kalkışmasında ülkemizin her köşesinde olduğu gibi sizlerin desteği ve gayretiyle bu terör örgütünün özel görevler verdiği Isparta'da bu hainlere geçit vermedik. Verdiğiniz destekler için sizlere tekrar teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesinde bu hainlerin girişimlerini anında bertaraf eden, akamete uğratan köyde yaşayan hemşerilerimize, otobüslerini isteyip de vermeyen şoförlerimize, özel servis şirket sahiplerine teşekkür etmek istiyorum. o hain darbe gecesinde bu hainlerin isteklerini yerine getirmeyen, karşı çıkan ve bizleri arayarak gerekirse otobüsümün anahtarını Eğirdir Gölü’ne atarım diyen tüm hemşerilerimize, katkı, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Traktörleriyle, otomobilleriyle bu hainlerin girişimlerini engelleyen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.
BU BÜYÜK MİLLET O GECE DE O HAİN GİRİŞİMDE BULUNANLARA GEREKEN DERSİ VERDİ
O hain gecede meydana çıkan tüm siyasi partilerin değerli yöneticilerine, üyelerine de teşekkür etmek istiyorum. O gecede herhangi bir gelecek düşünmeden, gözünü karartıp bu milletin yanına yakışır şekilde ortaya çıkan bu büyük milletin kahraman evlatları dünyaya tarih boyunca hiçbir zaman ihanete prim vermeyen bu büyük millet o gece de o hain  girişimde bulunanlara gereken dersi verdi. Bundan sonra da bu millete karşı ihanet içine gireceklere gereken dersleri verecektir. 15 Temmuz gecesine gidecek olursak o geceden başlayarak ve sayın cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar bu meydanı dolduran değerli Ispartalı hemşerilerime de teşekkür etmek istiyorum.Günlerce büyük bir coşkuyla bu meydanları doldurdunuz. Bu ülke üzerinde hesabı olanlara 'sakın bu milletin, ülkenin üzerine hesap yapmayın, eğer yaparsanız bu hesap başınıza patlar' dediniz. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Isparta'da siz değerli hemşehrilerim bunu açık şekilde ortaya koydunuz.
1259 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ, 324 KİŞİ AÇIKTA BEKLİYOR
Bu hain girişimle irtibatlı olanlara biz hukuk içinde karşılık veriyoruz. Bugüne kadar bin 259 kişi bu terör örgütüyle irtibatlı olduğu  ve eylemlerine katıldığı için kamu görevinden ihraç edildi. Şuanda 324 kişi daha açıkta bekliyor. Biz hainlere karşı hukuk içinde müdahale ediyoruz. Kimsenin şu haksızlık yapılıyor söylemine fırsat bırakmadan, adaletle doğrulukla hukuk içinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugün sabaha kadar buradayız. Yarın saat 24.00'e kadar da demokrasi nöbetimiz devam edecek. Bu vatan için bu millet için bu bayrak için ölümüne diyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °