Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Bu Kursları Bitirenler İşsiz Kalmıyor İşgücü Piyasası Canlanıyor; İş Garantili Kurslar…

Bu Kursları Bitirenler İşsiz Kalmıyor İşgücü Piyasası Canlanıyor; İş Garantili Kurslar…

ISPARTA 27.08.2020 20:41:00 0
Bu Kursları 
Bitirenler
İşsiz Kalmıyor
İşgücü Piyasası Canlanıyor; 
İş Garantili 
Kurslar…
İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, Mesleki Eğitimi ve Beceri Geliştirme Projesi (MEGİP) işbirliği çerçevesinde yüzde 50 iş garantili kurslara ağırlık verdiklerini belirterek, şuanda 200 kişinin bu yönde düzenledikleri istihdam kurslarına devam ettiğini söyledi.
 
Mesleki Eğitim Kursları ile işsiz vatandaşların hem meslek edinmelerine hem iş bulmalarına yardımcı olduklarını ifade eden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Gürsel Öksüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İş Kurumu olarak, istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren kişi ve grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Mesleği olmayan vatandaşlara meslek öğretmek, mesleği olan vatandaşların nitelikleri geliştirmek ve mesleği olup iş bulamayan vatandaşların istihdam garantili kurslar aracılığıyla istihdam edilmesini sağlamak amacıyla düzenliyoruz.
“İŞ DANIŞMANLARINA
DANIŞABİLİRLER”
Kurumumuz tarafından sunulan mesleki eğitim kurslarından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız il müdürlüğümüzde görev yapan iş ve meslek danışmanlarına başvurarak buradan kendilerine danışmanlık hizmeti verilmekte ve mesleki eğitim kursların katılmak isteyen vatandaşlar kendilerine en uygun kurslara katılma imkânına sahip olmaktadır.
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINDAN
YARARLANABİLİYORLAR
Mesleki Eğitim Kurslarından Yararlanmak isteyen vatandaşlarımızda; Kuruma kayıtlı işsiz olmak,15 yaşını tamamlamış olmak, Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak, Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak, Emekli olmamak, Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak şartlarını arıyoruz. Belirtilen şartları sağlayan ve kursa devam etmelerine engel durumları bulunmayan yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de kurslara katılabilmektedirler. Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.
200 KİŞİ YÜZDE 50 İŞ
GARANTİLİ KURSA KATILIYOR
İşkur Isparta İl Müdürlüğü olarak şuanda Mesleki Eğitimi ve Beceri Geliştirme Projesi (MEGİP) işbirliği çerçevesinde yüzde 50 iş garantili kurslarımız devam etmektedir. Bu doğrultuda; KİMO Tekstil, 32NET, Zenova, Isparta Mensucat ve A101 işlitmeleriyle işbirliği ile düzenlediğimiz % 50 iş garantili kurslarımız devam etmekte ve bu kurslarımıza yaklaşık 200 kursiyer katılmaktadır” dedi.  
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °