Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Bu işte bir terslik var!

ITKM'nin 1500 araçlık otoparkı hizmete açıldı. Ancak halen AVM çevresindeki caddeler araç işgali altında. Caddelerin İl Trafik Komisyonu'nca otoparka yasaklanması için daha ne kadar beklenecek...?

ISPARTA 2.09.2016 06:45:00 0
Bu işte bir terslik var!
İhale sözleşmesi kapsamında gecikme süresi 7 yılı aşan İsparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde otopark sevinci yaşanıyor. Isparta Belediyesi, ihale sözleşmesi kapsamında Belediyeye kalan 1500 araç kapasiteli kapalı otoparkı eksiklikleri tamamladıktan sonra ücretsiz olarak hizmete açtı. 2 haftadır devam eden ücretsiz kapalı otopark hizmeti herkesimi memnun etti. Otopark, kentin otopark ihtiyacının bir nebze de olsun karşılanmasına vesile oldu.
Ancak ITKM otoparkının hizmete açıldıktan sonra 113.Cadde, Cumhuriyet Caddesi, Gürman Pasajı bölgesi ve ara sokaklarındaki park uygulamalarının yasaklanacağı beklentisi henüz gerçekleşmedi. Isparta’nın cadde ve sokaklarının araç işgalinden kurtulacağı umudu 2 haftadan fazla süre geçmesine rağmen henüz hayat bulmadı. Özellikle Trafik geçişinde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Cumhuriyet Caddesi'nde de durum farklı değil. Caddenin her 2 tarafı araç işgali ile karşı karşıya. Trafik akışı tek şeritten zar-zor sağlanıyor.
ITKM çevresindeki cadde ve sokaklarda araç işgali yaşanırken, 1500 araçlık yeraltı otoparkında ise boşluklar dikkat çekiyor. Park kapasitesinin tam olarak kullanılamadığı gözlemleniyor.
Caddelerdeki araç parkı yasağının başlamasından sonra ITKM otoparkının tam kapasite kullanılmaya başlanacağı tahmin ediliyor. ¡1 Trafik Komisyonu'nun Cumhuriyet, 113. Cadde ve diğer cadde ve sokaklarda acilen otopark yasağı koyması bekleniyor.
kaynak:Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °