Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Bu iş olacak

Gazeteci Yunus Özler'in köşe yazısı...

SPOR 7.09.2016 12:04:00 0
Bu iş olacak
Isparta Davrazspor için yapılan tüm girişimler, gayret ve çabalar takımın Alanyaspor’u mağlup etmesi ve ortaya koyduğu futbolla bu işin olacağını ortaya koydu.
 
Isparta şehri futbolu gerçekten özlemiş. Bunu bir kez daha geçtiğimiz Pazar günü Atatürk Stadyumunda gördük. Kolay değil 5 yıldır Isparta’nın hiçbir profesyonel ligde takımı yok. Ispartaspor’un kurulduğu 1967 yılından bu yana 1999 – 2000 sezonunda 3. Ligde şampiyon olarak 2. Lige çıktıktan sonra ertesi yıl yani 2000 - 2001 sezonunda da 2. Ligde play – off müsabakalarına kadar çıkması tarihinde ulaştığı en yüksek nokta idi. Eğer o gün Göztepe ile Isparta’da oynadığımız play – off maçını kaybetmeyip kazanmış olsaydık o dönemde 1. Lig, şimdiki Süper Lig’e çıkmış olacaktık.
Neyse, sonuçta Ispartaspor geçmişinde 2010 yılına kadar hiçbir zaman ‘amatör küme’ yüzü görmemiş ve sürekli 3. Lig ile 2. Lig arasında gelip gitmiş bir takım oldu. Ancak, 2009 – 2010 sezonunda takım 3. Ligden de düştü ve ardından bir takım isimlerle Bölgesel Amatör Ligde yer aldı. Sonunda oradan da düştü ve kendi ligine yani Isparta 1. Amatör ligine kadar geriledi. Bu durum, 10 yılı bir taraftar olarak, son 20 yılı ise bir gazeteci olarak, 30 yıldır Ispartaspor’un maçlarını takip eden birisi olarak şahsımı olduğu kadar Isparta’da yıllarca maçlara giden, Ispartaspor’u kendi sahasında ve deplasmanlarda yalnız bırakmayan binlerce sporseveri yani taraftarı da derinden üzdü.
Isparta’da futbolun tekrar canlanması ve adeta ölünün dirilmesi için bir kıvılcıma ihtiyaç vardı. O da, Vali beyin Isparta’ya atanmasıyla çakıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de bu işe omuz verdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da destekleriyle gerçekten güzel çalışmalar yapıldı ve yeni bir takım kurularak ‘Isparta’nın özlem duyduğu günler yakında’ dedirtti.
Yapılan girişimlerle oluşturulan takım geçtiğimiz Pazar günü Atatürk Stadyumunda Ispartalı sporseverlerin diğer bir deyişle Ispartasporlu taraftarlarının huzuruna çıktı. Rakip her ne kadar PAF takımı ile oynamış olsa da Isparta Davrazspor’un karşısında Süper Lig takımı Alanyaspor vardı. Zaten burada önemli olan Alanyaspor’u yenmek veya yenilmekten çok ortaya konulan futboldu. Neticede, Isparta’nın yeni takımı Isparta Davrazspor, Alanyaspor karşısında zaman zaman sıkıntılar yaşasa da ve bazı bölgelerinde eksiklikler hissedilse de iyi bir futbol ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.
Biraz önce de söylediğim gibi, bu skor 1 – 1 olmuş, 2 -1 olmuş veya 3 – 1 olmuş o kadar önemli değil. Önemli olan takımın geleceğe yönelik insanlarda oluşturduğu değer ve değerlendirmedir. Bunun da ben olumlu olduğunu düşünüyorum. İnşaallah Isparta Davrazspor’umuz 25 Eylül’de başlayacak Bölgesel Amatör Ligde de bu şekilde galibiyetler alarak yoluna emin adımlarla ilerleyip mutlu sona yani şampiyonluğa ulaşarak 3. Profesyonel lige çıkmayı başaracaktır.
Gelelim taraftarlarımıza. Gerçekten Ispartalı sporseverleri yani taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Bazı olumsuz tezahüratlar dışında Pazar günü hem Stadyumu doldurdular hem de 90 dakika boyunca takımlarını ve o takımı kurmada büyük emekler veren Valisinden Milletvekiline, Belediye Başkanından yöneticilerine kadar hepsine yaptıkları tezahüratlarla onure ettiler. Hazırlık maçı olmasına rağmen tribünlerin bu kadar çok dolması ve yaklaşık 5 bin kişinin maça gelmesi, Isparta’nın futbolu özlediğini gösteriyor. İnşaallah bu özlem ligde takıma verilen destekle devam eder ve lig sonunda da şampiyonlukla taçlanarak son bulur. Çünkü, 5 yıldır adeta futbolu unutan ve ona büyük bir özlem duyan Ispartalı sporseverlerin bu özlem ancak takımın bundan sonraki yıllar daha üst liglere çıkmasıyla sona erecektir.
Sonuç olarak şunu söylüyorum ki, Haydi Ispartalı sporseverler ve taraftarlar aynı Alanyaspor maçında olduğu gibi Bölgesel Amatör Ligin ilk maçı olan ve 25 Eylül’de Isparta’da oynanacak olan Isparta Davrazspor – Sandıklıspor maçında da tribünleri tıklım tıklım doldurup takımımıza desteğimizi gösterelim. Çünkü, taraftar spor kurumunun en güçlü unsuru olan 12. Adamıdır.
Saygılarımla….

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °