Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

'Bu ihaneti hatırlayarak büyüyün'

ilk ders zilini Vali Günaydın çaldı.

EĞİTİM 20.09.2016 05:32:00 0
Yeni Eğitim Öğretim yılının açılışında öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, FETÖ’nün hain 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulunarak, “Sizler de bu ihaneti hatırlayarak büyüyün, çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır, sevmektir, mücadele etmektir. Çünkü hatırlamak vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır” dedi. 
Isparta’da 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının açılışı nedeniyle dün Hızırbey Ortaokulu’nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Şehmus Günaydın, Vali Yardımcısı İsmail Akman, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, daire müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan tören, 15 Temmuz şehitleri için okunan dua ile devam etti. Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.
İLK DERS 15 TEMMUZ BELGESELİ
Öğrenciler ilk derse 15 Temmuz Belgeseli izleyerek başladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Hızırbey Ortaokulu’nda da ilk ders olarak FETÖ’nün hain 15 Temmuz darbe girişiminde milletin kazandığı zafer, öğrencilere belgesel olarak izlettirildi.
15 TEMMUZ’LA İLGİLİ 2 KİTAP DAĞITILDI
Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan il Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, öğrencilere seslenerek, “Bu ihaneti hatırlayarak büyüyün, çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır, sevmektir, mücadele etmektir” dedi. İlyas Can konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sadece eğitim-öğretim yılı etkinliği kutlamasını yapmıyoruz. Aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliği olarak devam edeceğiz. Bakanlığımız tarafından hazırlanan videoyu biraz önce seyrettik. Bunun haricinde 2 tane de kitapçık Bakanlığımız tarafından bütün illerimize gönderildi. Bunlardan bir tanesi 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve şehitleri anısına, bir diğer kitapçığımız da Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun hazırladığı, ‘15 Temmuz 2016 Türkiye’yi Darbe İle İşgal Teşebbüsü’ adlı kitap bütün okullarda dağıtıldı. Bu video gösteriler ve kitapçıklardaki konular bir hafta boyunca ilimizdeki ve tüm Türkiye genelindeki okullarda ders olarak işlenecek.
15 TEMMUZ 2016 GECESİ HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR YERDEN HAİN SALDIRIYA MARUZ KALDIK
Konuşmamı Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği ‘Öğrencilere Hitabı’ okuyarak bitirmek istiyorum. "Sevgili öğrenciler; Binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen, barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi. Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu. İşte sizler de bu ihaneti hatırlayarak büyüyün, çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır, sevmektir, mücadele etmektir. Çünkü hatırlamak vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır.
BUNUN DA ANLAMI VARDIR VE BU ANLAM VATANDIR.
Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. Bir temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk... Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. İşte buradayız toparlandık ve gitmiyoruz. Sesimiz, rengimiz, inancımız, umutlarımız bir. Bazen insan yağmur altında yürümek ister, bunun bir anlamı vardır. Bazen insan rüzgâra karşı yürümek ister bunun da bir anlamı vardır. Ve bazı durumlarda insan direnmek ister. Bunun da anlamı vardır ve bu anlam vatandır.
GECENİN KARANLIĞININ ARDINDA GÜNEŞLİ BİR GÜN GİZLİDİR
Sevgili çocuklar; gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun. Şairin dediği gibi: ‘Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır.’”
İLK DERS ZİLİNİ VALİ GÜNAYDIN ÇALDI
İl Milli Eğitim Müdürü Can’ın konuşmasının ardından 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini Vali Şehmus Günaydın çaldı. Vali Günaydın, “2016-2017 Eğitim Öğretim yılının sizlere hayırlı uğurlu olması dileğiyle ilk zilini çalıyoruz. İnşallah çocuklarımız bu yıl huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir şekilde eğitim yılını tamamlarlar. Allah hepinizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.
15 TEMMUZ ŞEHİTLİK KÖŞESİ
Daha sonra Vali Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ile birlikte 1 5Temmuz Şehitlik köşesini ziyaret etti ve ardından sınıfları ziyaret etti. Sınıfta öğrencilerle birlikte sıraya oturan Vali Günaydın, öğrencilere bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Günaydın, onlardan 15 Temmuz gecesini iyi anlamalarını istedi. 

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °