Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Bu Defa da Antalya Yolunda Orman Yangını Çıktı; Yaygın Büyüyor Alevler Yayılıyor!

Bu Defa da Antalya Yolunda Orman Yangını Çıktı; Yaygın Büyüyor Alevler Yayılıyor!

ISPARTA 11.08.2021 14:00:00 0
Bu Defa da Antalya Yolunda Orman Yangını Çıktı; 
Yaygın
Büyüyor
Alevler
Yayılıyor!
Sütçüler Çandır’daki yangın yeni söndürülmüşken bugün öğle saatlerinde bu defa de Isparta – Antalya Karayolu Yolu Gölbaşı mevkiinde orman yangını çıktı. Şuanda 7 helikopter ve 2 Uçakla müdahale edilen yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam ediyor.
 
Bugün öğle saatlerinde Isparta – Antalya Yolu Gölbaşı Mevkii'nde ormanlık alanda dumanlar yükselmeye başladı. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın söndürme helikopteri havadan müdahale için devreye girdi. Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. 3 mahalleyi etkileyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
ORMAN YANGINI RÜZGARIN DA
ETKİSİYLE BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR
Bucak'a bağlı Çobanpınar köyü Kumyeri Mahallesi'nde, saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle Karaağaç Mahallesi'ne ardından Narağacı Mahallesi'ne sıçradı. Dağınık yerleşimin olduğu bölgede bazı evler, tedbir amaçlı boşaltıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına helikopter, arazöz ve iş makineleri ile müdahale ediyor. Bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.
YANGINA 7 HELİKOPTER
2 UÇAKLA MÜDAHALE EDİLİYOR
 Burdur'un Bucak İlçesi Çobanpınar Köyü Sarıdere Mevkiinde başlayan yangın, rüzgarın etkisi ile hızla ilerliyor. Yangın bölgesinde söndürme çalışmaları ise devam ediyor. Bölgedeki çalışmalar hakkında açıklamada bulunan AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, "Sarıdere’de çıkan orman yangını tüm hızıyla ilerlemeye devam ediyor. Çevre illerimizden 7 helikopter ve 2 Uçak yangın bölgesine ulaşmak üzere. Devletimiz tüm kurumları ile yangın bölgesindeler. Tüm vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını rica ediyorum. Bu felaketin birlikte üstesinden geleceğiz” dedi.
UÇAKLAR EĞİRDİR GÖLÜNDEN SU ALIYOR
Helikopterlerin yanı sıra yangın bölgesine yangın uçağı sevki de yapıldı. Yangın uçaklarının su alabileceği en yakın nokta olan Eğirdir Gölü ise bir süreliğine kapatıldı. Uçakların rahat bir şekilde su alarak, yangına müdahalenin hızlandırılması için Eğirdir Gölü'ne bir süre giriş çıkış yapılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °