Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Bu da ‘Park’ skandalı: Ispartalı Vali’nin ismini taşıyan; Parkın ismini değiştirdiler

Bu da ‘Park’ skandalı: Ispartalı Vali’nin ismini taşıyan; Parkın ismini değiştirdiler

SON DAKİKA 10.09.2019 12:14:00 0
Bu da ‘Park’ skandalı: 
Ispartalı Vali’nin ismini taşıyan; 
Parkın ismini değiştirdiler
Aydın'ın İncirlova ilçesinde bulunan ve ismi Ispartalı Vali Hüseyin Avni Coş’un adını taşıyan Parkı'nın ismi değiştirildi.
 
Parka, Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışmak amacıyla 21 Kasım'da babasıyla yola çıkan; ancak Denizli Acıpayam'da geçirdiği kazada yaşamını yitiren Funda Sakman'ın (25) adı verildi. Tabelası değiştirilen park, törenle hizmete açıldı.
DEĞİŞİM KARARINI İNCİRLİOVA
BELEDİYE MECLİSİ VERDİ!
İncirliova Belediye Meclisi'nce Temmuz oturumunda alınan kararla 'Vali Hüseyin Avni Coş' olan parkın adı, 'Funda Sakman' olarak değiştirildi. Acarlar Mahallesi'ndeki parkın tabelasının yerine yenisi konuldu. Bakımı yapılıp, elden geçirilen parkın açılışı için dün tören düzenlendi. Törene İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, parka ismi verilen Funda Sakman'ın babası Mustafa Sakman ve annesi Türkan Sakman, belediye çalışanları ve çok sayıda davetli ile ilçe sakini katıldı.
VALİNİN GEÇMİŞTEKİ BAZI DAVRANIŞLARINDAN
DOLAYI İSMİ DEĞİŞTİRİLMİŞ(!)…
Törende konuşan Başkan Kaya, "Göreve geldiğimde bu parkın üstünde bir valinin ismi vardı. Üniversiteyi başarılı bir şekilde tamamlayıp, yüksek puan alıp, devlet dairesinde çalışmaya hak kazanan ve göreve başlamak için babası ile Burdur'a giderken kazada yaşamını yitiren Funda Sakman'ın ismini ile değiştirdik. Türkiye'de ve İncirliova'da çok sayıda genç, uyuşturucunun tuzağına düşüyor. Ben de gençlere örnek olması açısından böyle bir şey yapıp, parka kazada yaşamını yitiren Funda Sakman'ın adının verilmesini sağladım. Bunu yaparken de herkesin desteğini aldım" dedi.
Başkan Kaya, Hüseyin Avni Coş'un isminin, geçmişteki bazı davranışları nedeniyle parka yakışmadığını düşünüp, değiştirme gereğini duyduklarını belirtti.
HÜSEYİN AVNİ COŞ’UN KAHRAMANLIĞI
SİZİ NEDEN BU KADAR RAHATSIZ ETTİ?  
Bilindiği gibi, Isparta’nın Eğirdir ilçesinden olan Vali Hüseyin Avni Coş illerde yaptığı valilik görevlerinde yaptığı hizmetlerle ve vatansever çıkışlarıyla dikkat çeken bir Vali. Bunun son örneği 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından gözaltına alınan FETÖ’cüleri sert bir dille eleştirerek onları fırçalamasıyla gündeme gelmişti.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °