Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu Bayramda Mezarlıklar; Hiç Olmadığı Kadar Sessiz!

Bu Bayramda Mezarlıklar; Hiç Olmadığı Kadar Sessiz!

ISPARTA 14.05.2021 08:43:00 0
Bu Bayramda Mezarlıklar;  
Hiç Olmadığı 
Kadar Sessiz!
Koronavirüs yasakları sebebiyle mezarlıklar da hiç olmadığı kadar sessizliğe büründü. Geçmiş yıllarda ziyaretçilerle dolup taşan mezarlıklar bugünlerde çok az sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.
 
2020 yılından beri pandemi süreci ekonomik sıkıntısı ile birlikte sosyal hayatımızı da olumsuz etkiledi. Millet olarak, sevdiklerimize sadece yaşarken değil, öldükten sonra da sahip çıkıyoruz. Fakat yaşadığımız zorlu süreç, her bayram yolumuzu gözleyen toprak altındakileri de etkiledi.
 
Isparta’nın en büyük Kabristanlıklarından birisi olan Karaağaç Mahallesi Mezarlığı ziyaretçilerin gelemeyişi ile hüzün dolu enerjisini yüze çarpıyor. Öte yandan yine bu mezarlığın hemen yanında bulunan Şehitlik Mezarlığı, her bayram dolup taşarken bu Ramazan Bayramı’nda sessiz ve kendi halinde.
 
Asri Mezarlıkta, Hasan Türkmen, 2015 yılında trafik kazasında kaybettiği abisi Yalçın Türkmen’i kabri başında ziyarete gelebilenlerden. Geçmiş yıllarda tüm aile fertleri olarak kabir ziyaretine geldiklerini ancak, bu yıl Koronavirüs pandemisi nedeniyle aileden sadece kendisinin gelebildiğini ifade eden Hasan Türkmen; “Herkes gibi bizimde sevdiklerimizin acısı taze. Her kandil ve bayramlarda onu yalnız bırakmıyoruz. Ama bu pandemi döneminde bir tek ben çıkabildim.
 
Her gelişimizde muhakkak şehitlerimize de uğruyoruz. Onları selamlıyoruz. Onların bu millet için canlarını feda ettiğini herkes gibi bende unutmam. Tüm şehit ailelerine Allah sabır versin” diyerek pandemi döneminde mezarlıkların bu bayram daha da hüzünlü olduğunu vurguladı.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °