Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

BÖYLEYDİ BÖYLE OLDU Cami ve mescitlerde normale Dönüldü;

BÖYLEYDİ BÖYLE OLDU Cami ve mescitlerde normale Dönüldü;

ISPARTA 27.05.2022 13:11:00 0
BÖYLEYDİ BÖYLE OLDU 
Cami ve mescitlerde normale Dönüldü;
Cami ve mescitlerde iki ay önce normal saf düzenine geçilmesinin ardından bugünden itibaren de Cuma namazının tamamının kılınmasına başlandı.
 
İKİ YIL ARADAN SONRA...
Türkiye’de 11 Mart 2020 tarihinden itibaren görülmeye başlanan Koronavirüs pandemisi nedeniyle 4 Aralık 2020 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Camilerde Koronavirüs pandemisi tedbirleri çerçevesinde; Cuma namazlarında normal ibadet düzeni değiştirilerek 4 Rekatlık Zuhr – u Ahir Namazı ile 2 Rekatlık Vaktin Sünnetinin kılınması kaldırılmış ve namaz sonundaki Tesbih duasından vazgeçilmişti. Söz konusu genelge ile namazda maske kakılması ve camiye seccade ile gidilmesi zorunlu hale getirilmiş ve saflar arası da en az 1,5 metre olacak şekilde açılması istenmişti.
İKİ YIL ARADAN SONRA BUGÜN CUMA
NAMAZINDE ‘NORMALE’ DÖNÜLDÜ
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde ölüm sayılarının 10’un altına inmesi, vaka sayılarının da binin altına düşmesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 27 Mayıs 2022 tarihinden yani bugünden itibaren Cuma namazlarında tüm Koronavirüs tedbirleri kaldırıldı ve normale dönüldü.
BAŞKAN ERBAŞ GENELGE YAYINLADI
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, imzasıyla yayınlanarak 81 il Valiliğine gönderilen yazıda; cami ve mescitlerde COVID-19 salgını kapsamında vatandaşların sağlığını korumak amacıyla gerekli tedbirlerin alındığı hatırlatılarak normal düzene geçilmesi kararının alındığı belirtildi.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °