Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

BÖYLEYDİ… BÖYLE OLACAK… Camilerde ‘Sosyal Mesafe’ Kuralı Kaldırıldı; Safları Sıklaştıralım

BÖYLEYDİ… BÖYLE OLACAK… Camilerde ‘Sosyal Mesafe’ Kuralı Kaldırıldı; Safları Sıklaştıralım

ISPARTA 12.11.2021 12:57:00 0
BÖYLEYDİ… BÖYLE OLACAK…
Camilerde ‘Sosyal Mesafe’ Kuralı Kaldırıldı; 
Safları 
Sıklaştıralım
Koronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yılı aşkın süredir cemaatlerde saf düzenine izin verilmiyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu uygulamayla ilgili yeni bir duyuru yayınladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde mesafeli saf düzeni ile ilgili yeni bir açıklama yaparak eski saf düzenine dönüleceğini açıkladı.
 
Diyanet açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Covid-19 salgını kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde Başkanlığımızca gerekli tedbirler alınmış, gerek din görevlilerimiz gerekse vatandaşlarımız tarafından konuya gereken hassasiyet gösterilmiş, ilgili kurumlarca malum olduğu üzere cami ve mescitlerde salgın kaynaklı problem yaşanmamıştır.''
CAMİLERDE SOSYAL MESAFE
KURALI KALDIRILDI MI?
Koronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yılı aşkın süredir cemaatlerde saf düzenine izin verilmiyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge ile bu uygulamaya son verildi. Genelgede, "Temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi gereklidir" ifadesi yer aldı.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °