Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Böyle gitmez!

Gazeteci Yunus ÖZLER yazdı...

SPOR 1.11.2016 13:11:00 0
Böyle gitmez!
Sezona ‘şampiyonluk’ parolasıyla başlayan Isparta Davrazspor’un ortaya koyduğu futbol, Valisinden Milletvekiline kadar verilen bunca emeğe yazık dedirtiyor. Böyle giderse şampiyonluk hayal olacak. Onun için takımın acilen kendine çeki – düzen vermesi şart.
Isparta Davrazspor’un önceki gün oynadığı ve 2 – 1 kazandığı maçı izlemeyenler skora bakıp ‘Demekki Ispartaspor iyi oynamış ki, maçı kazanmış’ diye düşünebilir. Maalesef, keşke maçı izleyenler de bu düşüncede olabilseydi. Ama, Yeşil – Pembeli ekip o kadar kötü bir futbol ortaya koydu ki, izleyenler gözlerine inanamadı.
Öncelikle buradan sayın Vali Şehmus Günaydın’a ve Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ediyorum. Çünkü, 15 yıldır profesyonel liglerde bir takımı olmayan Isparta’nın hasretle beklenen takımını oluşturmak adına büyük çaba ve gayretler sarfederek ortaya güzel bir takım çıkardılar.
Ancak, bu çaba ve gayretlerle ortaya çıkan takımın Vali ve Milletvekili başta olmak üzere bu konuda emek veren herkese inat edercesine olumsuzluklar sergilemesi üzücü bir durum. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı kadar BAL liginde olmamıza rağmen Isparta Davrazspor’un maçlarına 5 bin izleyici geliyor. Şehirde yakalanan hava ve birliktelik çok güzel bir konuma geldi. Fakat, bu birlikteliği kaybedecek unsurlar ortaya çıkmaya başladı. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren bir çok takım almış başını giderken ve bu takımların attığı goller 14 – 15’leri bulurken biz hala 8 goldeyiz. Takıma acilen transfer yapılması gerektiğini geçen haftalardaki yazılarımda ifade etmiştim. Maalesef takımda ‘Golcü’ yok. Takım rakip takımın ceza sahasına geldiğinde herkes topu ‘al sen at’ der gibi birbirine veriyor. Birisi çıkıp da topu kaleye vurmuyor (vuramıyor).
Maçlara bayan ve çocuklar da gelsin diye ücretsiz yapıldı. Bayanlar geldi fakat küfür durumu rahatsızlığı ortaya çıktı. Sayın Valimiz bu olumsuzluğu da geçtiğimiz gün taraftar temsilcilerini makamında kabul ederek durumu anlattı ve sorunu hemen giderdi. Kendisine bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu durum Akşehirspor maçında meyvesini verdi. Taraftarlar 90. Dakikaya kadar hiçbir küfürlü tezahüratta bulunmadılar. Ancak, maçın son dakikalarında iş çığrığından çıkınca bir miktar küfür olayı oldu.
Tüm Isparta Davrazspor taraftarları gibi bizde Yeşil – Pembeli ekibin kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı ve bu iki faktörü de iyi kullanarak Akşehirspor’u rahat geçeceğini düşünüyorduk. Biz gazeteciler olarak kale arkasında yerimizi aldık. Ancak, takım o kadar kötü bir oyun ortaya koydu ki, her pozisyonda en güzel fotoğrafı yakalayalım diye elimize makinelerimizi aldık ama o fotoğrafı çekecek pozisyon olmadı.
Oysa Vali bey, futbolcuların tüm alacaklarının ödendiğini kimsenin alacağını olmadığını açıklamasına rağmen, hani meşhur bir söz vardır ya ‘Un var, yağ var, şeker var ama ortada helva yok’ diye. Bunda emek var ve paralar tıkır tıkır ödeniyor. Peki, bu rezalet futbol neden? Isparta Davrazspor’daki imkanlar şuanda 2. Ligdeki takımlarda bile yok. Futbolcular bu imkanların farkında değiller herhalde.
Isparta Davrazspor böyle oynadığı müddetçe çok zor kazanır. Çünkü, Akşehirspor maçındaki gibi hakem bulamaz, bulsa da kendisini destekleyecek taraftar bulamaz. Önceki yazılarımda da ifade ettim. Isparta halkı takıma bakar başarılı ve zevk veriyorsa tribünleri doldurur. Saç – baş yolduruyorsa daha da maça gelmez. Maalesef Isparta Davrazspor sezon başından beri rakibine bariz bir üstünlük kurup oynadığı hiçbir maç yok. Gol atınca ardından kalesinde gol görüyor. Gol yediğinde de zor karşılığını veriyor. Taraftarlar ve dolayısıyla protokol maç boyunca endişe içinde maçları izliyor. Hatta, Isparta Davrazspor sanki deplasman takımı, rakip takım kendi sahasında oynuyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Rakipler Isparta’ya geldiklerinde Davrazspor’a adeta kök söktürüp gidiyorlar.
Isparta Davrazspor bugüne kadar hep şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla yani güçlü takımlarla oynadı, bundan sonra alt sıralardaki yani güçsüz takımlarla oynayacak deniliyor. Siz, sahaya Akşehirspor maçındaki futbol anlayışı ile çıkarsanız bırakın şampiyonluk mücadelesi veren takımı, son sıradaki takımı bile yenemezsiniz.
Burada akıllara şu geliyor; Ya alınan futbolcuların kapasitesi bu kadar, ya da bir patlama yapmaları bekleniyor. Bende diyorum ki, ligin 7 haftasına gelinmiş madem ki patlama yapacaklarsa bir an önce yapsınlar ve oyuncular gerçek güçlerini göstersin. Yoksa takım patlama yapana kadar lig bitip gidecek. Daha da önemlisi, şampiyonluk elden gidecek.
Sonuç olarak şunu söylüyorum ki, takıma acilen çok ciddi bir çeki – düzen verilmeli ve ortaya etkili futbol oynayacak bir ekip konularak rakiplerin karşısına bu şekilde çıkılmalıdır. Yoksa bu işin sonu gerçekten iyi değil ve verilen onca emeğe yazık olacak.
Buradan maçı stadyuma gitmeden, maçı izlemeden ve sadece skora bakarak haber yazan meslektaşlarıma da sesleniyorum. Maçı izleseydiniz ‘Davrazspor’dan müthiş dönüş’ diye başlık atmazdınız. Davrazspor’un nasıl geri döndüğünü (!) izleyenler ve saçını başını yolup, stres topuna dönenler çok iyi biliyor. Bu konuda daha da bir şey demeye gerek yok sanıyorum.
Saygılarımla…
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °