Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Bizim önümüzü kesmesinler

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Araz’a “Bizim önümüzü kesmesinler. Ağzı olan konuşuyor. Artık konuşma zamanı değil icraat zamanıdır” diyerek yanıt verdi.

SİYASET 6.05.2016 09:22:00 0
Bizim önümüzü kesmesinler
Isparta’ya yapılacak 5 bin kişilik öğrenci yurdu ile Keçiborlu yolu üzerine yapılması planlanan Rosarium projesinin yer değişikliğiyle ilgili MHP İl Genel Meclisi Üyesi Kerem Araz’ın açıklamalarına İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat sert sözlerle cevap verdi. Öğrenci yurdunun bitiş tarihi olan 31 Ağustos 2017’den önce tamamlanacağını söyleyen Bolat, Rosarium projesinin yer değişikliğine son kararın zaten meclis üyeleri tarafından verileceğini belirtti. Bolat ayrıca “Ağzı olan konuşuyor. Şimdi konuşma zamanı değil, icraat zamanıdır” dedi.
ARAZ, İNŞAAT FAALİYETLERİNİN DURDUĞUNU İDDİA ETTİ
MHP grup Sözcüsü Kerem Araz, “Yurt inşaatının durduğunu iddia ederek Meclis Başkanı Ali Bolat’a da inşaatı takip edip etmediğini sordu. Araz, “3 hafta çalışmalar durdu. Kamuoyu burada merak içerisinde. Biz de merak ediyoruz. Oradaki işleyiş nedir? daha önce noter gibi anlaşmalarda teslimi konusunda bir acele vardı. Mecliste de bu aceleden dolayı hızlı davranıldı. Belediyede ruhsatı verdi. Oradaki inşaat faaliyetler nedir? Teslim süresi nedir? Sözleşmede var ise teslim tarihi nedir?” diye konuşmuştu.
15-20 GÜN İÇİNDE İNŞAAT BAŞLAYACAK
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Araz’a şu yanıtı verdi. “Bizim önümüzü kesmesinler. Ağzı olan konuşuyor. Artık konuşma zamanı değil icraat zamanıdır. Yurtla ilgili arkadaşımız 3 ay önce gittim sadece bir baraka var diyor. Isparta’da inşaat sektörü Nisan, Mayıs aylarında anca başlıyor. Biz Isparta Belediyesi’ne 16.01.2015 tarihinde inşaat ruhsatının alımı için başvurmuşuz. Ancak 31.12.2015 tarihi itibariyle inşaat ruhsatı firmaya verilmiştir. Bu tarih kış sezonuna rast gelmesi dolayısıyla firma herhangi bir işlemde bulunmamıştır. Nisan Mayıs ayları gibi faaliyetler devam edecektir. Burada tünel kalıp sistemleri kullanılacaktır. Firmayla yaptığımız görüşmeler neticesinde sistemlerin hazır olduğunu yaklaşık 15-20 gün içerisinde Isparta’ya naklinin yapılacağını ve 15-20 gün içerisinde şantiyenin hız kazanacağını bize beyan etmiştir. Şartname tarihinin 30.08.2017 tarihi olduğunu, aynı sözleşmeyi KYK ile de yapmıştı firma. Ancak firma yetkililerinin bize verdiği bilgide inşaat teslimini son tarihe bırakmayacaklarını, kalıpların gelir gelmez daha erken sürede inşaatı tamamlayıp KYK’nın hizmetine sunacaklarını bildirdiler. Kerem bey inşaat mühendisi olduğu içi tünel kalıp sistemleriyle inşaatın ne kadar hızlı olacağını iyi bilir.”
BEN KENDİSİNİ İNŞAAT MÜHENDİSİ BİLİYORDUM
Öte yandan Araz, Rosarium AVM için OSB ile yapılan trampa protokolü hakkında da bazı sorular yöneltmişti. Bolat bu sorulara da şöyle yanıt verdi: “Ben kendisini inşaat mühendisi biliyordum. Kendisi aslında hukukçuymuş. Bir hukukçu gibi açıklamalar yapmaya başlamış. 7 Mart 2016 tarihinde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut BEY ile şahsım arasında iyi niyet çerçevesinde bir iyi niyet protokolü imzaladık. Kendileri de kamulaştırma işlemini yaptıktan sonra trampa işlemini yönetim kuruluna sunacak. Biz de meclis onayına sunacağız. Meclis üyeleri tarafından takdir gördüğü anda bu trampa işlemi gerçekleştirilecek. “

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °