Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Biz Bu Bayramı ‘Farklı’ Kutlayacağız

Biz Bu Bayramı ‘Farklı’ Kutlayacağız

ISPARTA 27.10.2023 23:58:00 0
Biz Bu Bayramı  ‘Farklı’ Kutlayacağız

Isparta CHP il Başkanı Vedat Şenol, bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılı olduğunu ve Genel Merkezin bu konuda çok etkin ve farklı bir kutlama programı hazırladığını belirterek; “Cumhuriyeti bu yıl CHP olarak çok farklı kutlayacağız. 100. Yılına yakışır bir kutlama olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıya, İl Başkanı Vedat Şenol'un yanı sıra Merkez İlçe Başkanı ve çok sayıda partili katıldı. 

ŞENOL; “CUMHURİYETİMİZ İÇİN BU

YIL TARİHİ ÖNEME HAİZ BİR YILDAYIZ” 

Isparta CHP İl Örgütü olarak da valiliğin düzenlediği törenlere katılmanın yanı sıra kendi etkinliklerinin de olacağını belirterek toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi, bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Bu doğrultuda 29 Ekim törenleri bu yıl 100. Yıl törenleri olarak geçiyor. Yani tarihi öneme haiz bir yıldayız aslında. 

“20 EKİM BİZİM BAĞIMSIZLIĞIN SAVAŞIMIZIN, 

CUMHURİYETİMİZİN İLANIDIR”

29 Ekim törenlerinin bütün Türkiye’de coşku ile kutlanması için Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi bir çalışma yürüttü. Bütün il örgütleri ve belediyelerimiz bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde. Tabi ki devletinde resmî törenleri var. Özellikle İsrail’in Filistin’e saldırması sürecinde bazı etkinliklerin iptal edilmesi gibi duyumlar alıyoruz ülke çapında. Bize göre çok yanlış bir uygulama. 28 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da Filistin’le dayanışma mitinginin o güne denk gelmemesi lazımdı, gölgelememesi lazımdı. Bir de 29 Ekim bizim bağımsızlığın savaşımızın, cumhuriyetimizin ilanıdır” dedi. 

“CHP OLARAK DÜZENLENEN

TÖRENLERE KATILACAĞIZ” 

Konuşmasının devamında Cumhuriyetin önemini çok iyi bildiklerini ve bu nedenle 100. Yılı Güzel ve coşkulu bir kutlama ile icra edeceklerini vurgulayan İl Başkanı Şenol; “Cumhuriyetin önemini biliyoruz bundan kaynaklı da hiçbir güç bunu kutlamamıza engel olamaz. Hem devletin kurumları hem de siyasi parti ile dernekler 29 Ekim’i coşkulu bir şekilde kutlamalı. Isparta olarak da biz, düzenlenen törenlere katılacağız, çelenk koyacağız, pazar günü de resmi geçitle katılacağız. 

“ALTERNATİF FENER 

ALAYI DÜZENLEYECEĞİZ” 

Ama kendi etkinliklerimizde var. Geçmiş dönemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak STK’lar ile birlikte fener alayı düzenlemiştik iki yıl üst üste, bizden sonrada Isparta Belediyesi bu uygulamayı devam ettirdi ve ettirmeye devam ediyor. Valilik ve Belediyenin dışında bizim CHP ve STK’lar ile birlikte pazar günü saat 19.00’da fener alayı yürüyüşümüz olacak. Parti binamızın önünden hareket ederek Mimar Sinan Caddesi boyunca yürüyüş devam edip Hükümet meydanına kadar sürecek bir yürüyüşümüz olacak. Halkımızı bu etkinliğimize davet ediyorum. Güzel ve coşkulu bir kutlama olmasını umuyorum” açıklamasında bulundu.

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °