Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Birlik ve Beraberlik, Ölümden Başka Her Şeyi Yener

Birlik ve Beraberlik, Ölümden Başka Her Şeyi Yener

GÜNDEM 6.12.2019 12:53:00 0
Birlik ve Beraberlik, 
Ölümden Başka 
Her Şeyi Yener
Yalvaç Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırladığı programla ilk etkinliğini Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.
 
Yaşamlarını Antalya’da sürdüren yaklaşık 30 bin Yalvaçlı hemşeri arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla dernek kurduklarını ve bir yıl kadar süreyi geride bıraktıklarını ifade ederek program açış konuşması yapan emekli eğitimciidareci Dernek Başkanı Halil Tuna,’’Göller ve güller diyarının güzide ve Yalvaç’ımızın güzel insanları, saygı değer misafirler, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili çocuklar, basınımızın temsilcileri, derneğimizin düzenlediği birlik, beraberlik ve dayanışma gecesine hoş geldiniz.

 
Katılımınızdan dolayı dernek yönetim kurulu, denetleme kurulu ve komisyon başkanları adına teşekkür eder sizleri saygı ve sevgi ile selamlarız. Gecemize hoş geldiniz’’ seslenişinin ardından, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi:’’ Bugün dünya engelliler günü. Daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına ve hayattan beklentilerinin karşılanmasına, toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle tüm engelli kardeşlerimizin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Sosyal yaşamda, iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve çeşitli güçlüklerle karşılaşan engellilerin farkına varmamız, onlarla birlikte yaşadığımızı unutmayalım. Almanya’nın Hamm şehrindeki Dernek Başkanı sayın İsa Topak ve Antalya Otistik Bireyler Dernek Başkanı sayın Perihan Bal hoş geldiniz. Değerli Hemşerilerim kaybolan ilişkilerimizin yeniden güzel ve sağlam bir temel oluşturabilmesi amacıyla derneğimiz bu tür organizasyonları yapmaktadır. Bu tür organizasyonlarımızın yanında hemşerilerimiz arasında muhabbeti artırabilmek, kültürümüzü geleneğimizi ve göreneğimizi gelecek nesillere aktararak yaşatmak istiyoruz.

 
Değerli hemşerilerim Derneğimiz kurulduğu günden bu güne kadar siz hemşerilerimiz için sorumluluklarını yerine getirmeye gayret etmektedir. Dernek olarak sabah kahvaltısı, iftar yemeği, Çanakkale Şehitliği’ne, Ürgüp Göreme Peri Bacaları’na geziler düzenledik. Bundan sonra sizlerin ilgi ve desteğiyle yurt içi, yurt dışı ve kaplıca gezileri ile kahvaltı ve yemek programlarımızla sizlerle beraber olacağız. Sizlerin bu organizasyonlara katılımınızı ve çevrenizi bilgilendirerek onlarında katılımlarının sağlanması için destek vermenizi bekliyoruz. Değerli hemşerilerim Acık fikirli olalım sevgimizi genişletelim, birliğimiz ancak sevginin genişlemesi ile elde edilir. Birbirimize sırtımızı dönmeyelim, yüce Mevla hepimizi kardeş yaratmış. Bizler birbirimize rakip değil dost olmalıyız.
 
Beraber olduğumuzda güçlü oluruz güç birliği ile de bütün zorlukları aşar başarıya ulaşırız Atalarımız bunu bir elin nesi var iki elin sesi var deyişi ile çok güzel anlatmışlar. Derneğimizin gelişmesi ve ilerlemesi için fikir birliği, gönül birliği ve eylem birliği içerisinde hareket ederek başarıya ulaşabiliriz. Hepimiz şahsi düşünce ve çıkarlarımızı bir tarafa bırakarak toplumsal dayanışmayı sağlamalıyız. Değerli hemşerilerim Hayatı pozitif gören bir düşünür şöyle seslenmiş, Hayat yaşadıkça, yaşayabildikçe yaşatabildikçe güzel. Siyahın yerine beyazı koyabildikçe güzel. Güneşle birlikte yağmuru sevdikçe güzel. Doğadaki tüm canlıları koşulsuz çıkarsız karşılık beklemeden sevdikçe güzel. Güldürebildikçe güzel. Kin ve nefretin yerine sevgiyi koyabildikçe güzel. Saygıyı kaybetmediğimiz sürece güzel.

 
İyiyi kötüyü ayırabildiğimiz sürece güzel. Ve hayatın tüm acımasızlığına rağmen bozulmadan kendin kalabildikçe güzel. Bizler de hayata bu düşünür gibi pozitif yaklaşarak yaşayalım sözlerimi yüce Atatürk’ün sözü ile sonlandırıyorum
“BİRLİK VE BERABERLİK ÖLÜMDEN BAŞKA HER ŞEYİ YENER”
Neşeli coşkulu güzel bir geceyi birlikte geçirmek üzere Tüm ekibim adına hepinize saygılarımızı ve sevgilerimizi sunarız’’ Başkan Tuna’dan sonra kürsüye gelen ,dernek üyelerinden oluşan bir heyetle Almanya’nın Hamm şehrinden programa katılan Türk Vatandaşlarının Engelli ve Engelli Olmayan Kişilerin Kendi Kendine Derneği Başkanı İsa Topak da kısa bir konuşma yaptı.Aslen Yalvaçlı olan Başkan Topak konuşmasında,’’ Almanya’da 46 yıl öğretmenlik yaptım,Kendi engellimize,kendi yaşlımıza,kendi hastamıza yardım edelim ve kendi problemlerimizi çözelim parolası ile engellilerle dayanışma derneğimizi kurduk.
 
16 yıldır derneğin kurucu başkanıyım.Otizmliler Derneği ile beraber ortak proje yapmak istedik.Bugün dünya engelliler günü dolayısıyla bu derneğin davetlisi olarak aranızda bulunmaktayız’’ ifadelerine yer verdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de programa katılarak, kısa birer konuşma gerçekleştirdiler. Başkan Esen, ‘’ Farklılıkların insanları birbirinden uzaklaştırdığı dünyada,farklılıkların bir birine yaklaştığı yerin adı Anadolu’dur.Bu coğrafyanın en sıcak insanlarının yaşadığı yerlerden bir tanesi de göller,güller yöresidir.Ne kadar Ispartalı,ne kadar Yalvaçlı tanıdıysam hepsin de gördüğüm temel karakter özelliği neşeli,açık fikirli ve pozitiflerdi.Bunlardan bir tanesi de Konyaaltın’da benim çalışma arkadaşım oldu. Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Ateşoğlu’na da belediyemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum ve sizin çok iyi bir kültür elçiniz olduğunu da belirtmek istiyorum.Bana Yalvaç’ı o kadar anlattı.Oradan dostlarını getirdi bizimle tanıştırdı.O kadar çok anlattı ki,benim bir an önce Yalvaç’a gitmem gerektiği gibi bir durum hasıl oldu.Çok güzel insanlarsınız.
 
Dernek başkanımızın tüm sözlerine katılıyorum,insanın hayata tutunduğu duygu sevgi olmalı’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.Programa biraz gecikmeyle gelen Başkan Tütüncü de kürsüye gelerek yaptığı kısa konuşmada Yalvaç Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Tuna için ‘’Okuduğum ilkokulun müdürü ve değerli öğretmenimdir.Benim için değerlidir’’ sözlerinin ardından ‘’Yalvaç’ı sık sık ziyaret ediyorum,kalbimin yarısı Yaleveç’te’’ dedi.

 
Yalvaç tanıtım filmi gösterisi ile başlayan programda,Yalvaçlı emekli öğretmenler Erdal Özdemir-Mustafa Çizmeli’nin gitar ve mızıka eşliğinde sunduğu müzik dinletisinin ardından sırasıyla,Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Gülbin Toker gözetiminde tango gösterisi ,Yalvaç’tan katılan Halit Toptaş Grup Beyza ‘nın seslendirdiği birbirinden güzel Türk Sanat müziği eserleri, Teke Yöresi folklor gösterisi ve Piyanist Tuncay ‘ın hareketli şarkılarıyla program sona erdi.Yoğun katılımın gözlendiği programda iş adamı Bolat Yıldırım, keçe sanatçısı- ressam Dr. Melek Günbey gibi yöre insanı bir çok isim yer aldı ve geceye katkısı olanlara birer plaket takdim edildi.3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tertiplenen Keçe-Resim sergisinin de yapıldığı Yalvaçlılar gecesi hafızalarda unutulmaz şekilde yer edinirken, konuklara büyük coşku yaşattı.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °