Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Birlik Başkanı dertli; Lütfen Çobanları Rahat Bırakın

Birlik Başkanı dertli; Lütfen Çobanları Rahat Bırakın

ISPARTA 1.05.2020 13:36:00 0
Birlik Başkanı dertli; 
Lütfen
Çobanları 
Rahat
Bırakın
Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, çobanların yaylaya çıkma zamanının geldiğini belirterek; “Ancak, çobanlarımıza sürülerini otlatmaları konusunda büyük zorluklar çıkarılmaktadır. Orman müdürlüğü yetkililerimize sesleniyorum. Lütfen çobanları rahat bırakın ki, sütünü peynirini, yoğurdunu üretebilsinler” dedi.
 
BAŞKAN KÖROĞLU’NDAN TALEP GELDİ
Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Küçükbaş Yetiştiricisinden Ormancıya Mesaj. Et, Süt Peynir Yağ Yoğurt İstiyorsanız Bize İyi Bakın” dedi.
KÖROĞLU; “BİZE İYİ BAKIN”
Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu yayla ve meralara çıkma zamanının geldiğini ifade ederek öyle ya da böyle gerekçelerle işlerimizi zorlaştırmaya çalışıyorlar dedi.
Başkan Köroğlu konu ile ilgili şunları kaydetti; “Mübarek Ramazan ayının içerisindeyiz. Korona virüs ülkemizde de zarar vermeye devem ederken bizler yetiştirici olarak yani küçükbaş hayvan yetiştiricileri olarak üretmeye devam ediyoruz.
Bizler küçükbaş Yetiştiricileri olarak bahar aylarına girmek üzere iken kuzularımız yetişti. Oğlaklarımız doğdu. Artık meralara yaylalara çıkma zamanımız geldi. Çıkacağız ama hala orman içi otlak alanları ve yaylalarla ilgili hala sıkıntılarımız var. Buradan Tarım ve Orman teşkilatımızdan kolaylık ve yardım bekliyoruz. Et süt peynir yağ yoğurt istiyorsanız bize iyi bakın. Bu cefakâr insanlar sizden fazla bir şey beklemiyor. Anladınız mı? Biz yaylaya çıkıyoruz. ”dedi.
“GELİN ÇAYIMIZI İÇİN”
Başkan Süleyman Yaşar Köroğlu ormancıları isli demlikten de çay içmeye davet ederek;  “Buyurun gelin isli çaydanlıktan çay içmeye”. Dedi.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °