Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

'Birliğimiz, devletin yapamadığı 1 milyon 650 bin TL’yi yatırdı'

MHP’li Senirkent İl Genel Meclis Üyesi Ceylan Erdön, Senirkent ve Hoyran Sulama birliklerinin fesih kararının neden kabul edilemediğini tekrar sordu

ISPARTA 7.06.2016 07:20:00 0
Sulama Birlikleri İl Genel meclisinde yine tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz ayki mecliste Senirkent ve Hoyran Sulama birliklerinin fesih kararının neden kabul edilemediğini soran MHP’li Senirkent İl Genel Meclis Üyesi Ceylan Erdön “Ben geçen ay sulama birlikleri ile alakalı bir soru önergesi vermiştim. Bir ay sonra bugün cevabını aldım. Ama benim sorularıma cevap verilmemiş sadece birliğin bakanlık onayı ile fesih edileceği belirtilmiş. Dolayısıyla sorularıma açık ve net cevap alamadım. Birliğimiz devletin yapamadığı 1 milyon 650 bin TL’yi yatırdı. İnşallah birliğimizin kapalı sulama sistemi ihale edilecektir diye düşünüyorum. Biz Senirkent olarak ilkleri yaşadık. İlk feshi biz yaptık. Fakat bizim kirazımız, elmamız, kayısımız da devletin düzenlemesini beklemiyor” şeklinde konuştu.
ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDEN SULAMA BİRLİKLERİ
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, ‘devletin yapamadığı’ şeklindeki ifadeyi doğru bulmadığını söyleyerek “Burada yalnız devletin yapamadığı şeklinde bir ifade kullanmanız doğru değil. Süreç devam ediyor. Bununla ilgili kanuni düzenleme yapılacak ve süreç netleşecek. Devletimiz her zaman üreticinin, çiftçinin yanındadır. Orada çiftçi mağdur olduysa orada sulama birliğinin görevini yerine getirememesinden olmuştur” dedi.
1 MİLYON 650 BİN TL PROJE BEDELİNİN TAMAMI DEĞİL
Konu ile ilgili söz alan Ak Partili Nail Yaşar Akgül ise “Burada birliğin yatırdığı 1 milyon 650 bin TL proje bedelinin tamamı değil. Sadece %1’lik kısmıdır. Burada devletimiz büyüktür, sadece bu sorun Senirkent Sulama birliği için değil Isparta’da hatta tüm Türkiye’deki sulama birliklerinde görülen bir sorundur. Devletimiz gerekli düzenlemenin ardından sulama birliklerinde ki bu sorunu giderecektir” diye konuştu. MHP’li Ali Avcı ise “%99’unu karşılayan devlet %1’ini mi karşılayamadı” diyerek tepki gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °