Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Bir Taraftan Aday Adayları Bir Bir Ortaya Çıkarken; Isparta’da Listeler Nasıl Olacak?

Bir Taraftan Aday Adayları Bir Bir Ortaya Çıkarken; Isparta’da Listeler Nasıl Olacak?

ISPARTA 18.03.2023 11:45:00 0
Bir Taraftan Aday Adayları Bir Bir Ortaya Çıkarken;  Isparta’da Listeler  Nasıl Olacak?

Isparta’daki siyasi partilerin milletvekilliğinde ittifak çatısı altında ortak adaylarla mı, yoksa kendi adayları ile mi seçime girecekleri merak ediliyor. Bu konudaki belirsizlik ise sürüyor.

ISPARTA’DA SİYASET

HAREKETLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs Pazar günü yapılacağını açıklamasının ardından siyasi gündem oldukça hareketlendi. Cumhur İttifakının ardından Millet İttifakı da adayını belirledi. Adaylar belirlenince gözler ittifakların vekil listelerine çevrildi.

ADAYLAR FERDİ OLARAK MI? 

ORTAK MI OLACAK? 

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakındaki partilerin illerde ortak aday üzerinden mi yoksa kendi adayları ile mi seçime gireceği merak konusu oldu. Bu konuda ittifakların önümüzdeki günlerde yapacağı toplantılar ile kararlarını açıklaması ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

ISPARTA BELİRSİZ

4 Milletvekili çıkaran Isparta’da ittifaklar ne yapacak? Her parti kendi adayını mı çıkaracak, yoksa ortak aday ile mi seçime girilecek?

Cumhur İttifakında yer alan Ak Parti, MHP ve BBP’nin Isparta’da sandığa ortak liste ile gidip gitmeyeceği henüz netleşmedi. Cumhur İttifakı’nın bazı illerde tek listeyle seçime gireceği belirtilirken, bu iller arasında Isparta’nın olup olmadığı önümüzdeki günlerde belli olacak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR 

Cumhur İttifakı’nın Isparta’da ayrı aday listeleriyle seçime girmelerinin yüksek ihtimal olduğu ifade ediliyor. Zira, Cumhur İttifakının en büyük partisi olan Ak Parti’de aday adaylığı başvuruları şuana kadar 10’u geçmiş durumda. 

HENÜZ NETLİK KAZANMADI 

Diğer yandan Millet İttifakı’nın Isparta’da nasıl bir karar alacağı da henüz netlik kazanmış değil.  CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek, SP ve DP’nin Isparta’da ortak listeyle mi seçime gireceği, yoksa ayrı ayrı aday listesi mi çıkartacağı da kesinlik kazanmadı.


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °