Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesinde; Ödüller Sahiplerini Buldu

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesinde; Ödüller Sahiplerini Buldu

ISPARTA 9.06.2023 17:08:00 0
‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesinde;  Ödüller Sahiplerini Buldu

HABER: Yunus ÖZLER 

Genç Memur – Sen’in hayata geçirdiği proje kapsamında düzenlenen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler Isparta’da düzenlenen törenle ödüllerine kavuştular.

Kısa adı Memur – Sen olan Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği ve yıllardır uygulanan ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinin Isparta ayağındaki ödül töreni dün akşam gerçekleştirildi. 

BİR BİLENLE BİLGE NESİL’ PROJESİ

Halıkent Mahallesindeki Modapark Düğün Salonunda saat 18.00’de başlayan Ödül Töreni Programına; Vali Aydın Baruş, Eğitim Bir – Sen Genel Başkanvekili Talat Yavuz, Genç Memur – Sen Genel Başkanı Mesut Emre Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, İl Defterdarı Osman Kocaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı Selami Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri ile Isparta Memur – Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları, Genç Memur – Sen ve Isparta Memur – Sen Kadın Kolları Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Dereceye Giren Öğrenci Velileri katıldı. 

KILINÇ; “HEDEFİMİZ FATİH

GİBİ NESİLLER YETİŞTİRMEK”

Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı Selami Kılınç yaptı. Başkan Kılınç konuşmasında Fatih Sultan Mehmet gibi bir çağ açıp bir çağ kapatan nesiller yetiştirme hedefiyle yola çıktığımız bu projede 8. Yılımızı tamamladık. İlimizde bugüne kadar 2 bin 050 öğrenciye yaklaşık 8 bin kitap okuttuk. Bunların kritiklerini toplantılarda yaptık ve öğrencilerimizi ödüllendirdik ve buna yönelik kültürel geziler düzenledik. Öğrencilerimizdeki değişim ve dönüşümün canlı şahitleri olduk. Öğrencilerimize kitap sevgisini aşıladık. Başarı hikayelerinden hep birlikte onur duyduk. Ben buradan bir kez daha ilimizde dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi. 

BALCI; BU PROJE İNSANLIK İÇİN 

HAYIRLI BİR PROJEDİR

Genç Memur – Sen Genel Başkanı Mesut Emre Balcı da programda yaptığı konuşmasında, Genç Memur-Sen’in gençleri geleceğe hazırlayan bir okul olduğunu belirterek “Genç Memur – Sen bir okuldur. Bu okulun çok özel öğrencileri öğretmenleri vardır. Bu mektep bizleri kendi ruhumuza kavuşturan, her hareketimizin ahlaki değeri olduğunu hatırlatan, temiz yürekler yetiştiren, her ferdimizi milletimizin tarihi ile buluşturan, vicdanlarımıza her an Allah’ın huzura çıkacağımızı aşılayan bir mekteptir. 

Bu projenin gençlere çok büyük katkıları olduğu aşikardır. Gençlerimize rol model olacak, örnek olacak değerler kazandıracak fikir dünyasını zenginleştirecek irade ve şahsiyetli bir duruş kazandıracak, kalemini ve kelamını güçlendirecek muallim ve talebe bağını güçlendirecek ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini hayata geçirdik. Bu proje insanlık için hayırlı bir projedir. Bu projede hakkını vererek yer alan kardeşlerimiz göreceklerdir ki büyük bir birikime sahip olmuşlardır.

Yeni bir dünya hayal ediyorsak ancak bilge bir nesille gerçekleştirebiliriz. Bilgi güçtür. Medeniyet tarihimizi düşündüğümüzde yaşadığımız dönem dönüm noktası niteliğindedir. 20 yüzyılda yaşanan tecrübelerden sonra 21. Yüzyılın bir eşik olduğuna ve Bu eşiğin bilgiyle atlatılacağına inanıyoruz. Tarih bize göstermiştir ki zaferler kaba kuvvetle değil bilgi ile kazanılmıştır” dedi. 

YAVUZ; “BİLGİ EMEKTİR SİZİ 

DÖNÜŞTÜRÜR, ÖZGÜRLEŞTİRİR”

Eğitim Bir – Sen Genel Başkanvekili Talat Yavuz da konuşmasında, projenin önemine dikkat çekerek “Bilgi duruştur; sizi bütün olup bitenlere karşı sımsıkı ayakta tutar. Bilmek ve bildiğini paylaşmak, toplumları ve insanlığı dönüştürmektir. Bildiğiniz zaman tarihe bile yön verebilirsiniz. Tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi. Gençler Türkiye’nin umududur. Hem manevi ilimlerde hem de maddi ilimlerde bir adım önde olun. Türkiye’mizin medeniyet davası için öncü olacak nesiller sizin içinizden çıkacak; inanın. Ümmetin toparlanışı için, mazlum insanlığa el uzatmak için bir ayağınızı bu coğrafyaya sabitleyin, diğer ayağınızla dünyaya dolaşın. Eğer bunu becerebilirsek, bugün zor görünen şeyin yarın çok kolay olacağını da görürsünüz. Şimdiye kadar, bilinçli ve öncü faaliyetleriyle bizi gururlandıran Memur-Sen’imizin yeni projesinin başarıya ulaşmasını cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bu vesileyle; projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ BARUŞ; “EĞİTİME 

ÖNEM VEREN BİR İLİZ” 

Törende son konuşmayı ise Vali Aydın Baruş yaptı. Vali Baruş da konuşmasında, Isparta olarak eğitime önem veren bir il olduklarını belirterek; “Hedefimiz sadece sınav başarısı değil toplumsal duyarlılık sağlamaktır. Bu konuda gençlerimize güveniyoruz. Nitekim çocuklarımızın eğitim kalitesinin artırılması için Eğitimin Niteliğini Geliştirilmesi Projesini, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde tüm okullarımızda uygulamaya çalışıyoruz. Bundaki amaç, çocuklarımızın sadece sınavlardaki başarılarının arttırılması değil; aynı zamanda duyarlı, şuurlu nesiller olarak yetişmesini sağlayarak, toplumsal meselelere olan duyarlılıklarını arttırarak onların ülkemizin geleceğine; 

Türkiye'nin yeni yüzyılına mümkün olduğunca fazla katkı vermelerini sağlamak. Çünkü biz gençlerimize güvenmek zorundayız. Geleceğimiz onlar. Türkiye'nin geleceği onların omuzlarında yükselecek. Bu bilinçle hareket edersek gençlerimize önem veririz. Gençlerimize önem verme neyi içermektedir? Burada arkamdaki fonda da belirtildiği gibi ilim, irfan, hakikat yolunda şuurlu nesiller yetiştirmek için tüm çabamızı, tüm emeğimizi sarf etmek zorundayız” dedi. 

GENÇ YAZARLAR 

ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Ödül Töreninde yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında dereceye giren öğrencilere (genç yazarlara) ödüller takdim edildi. Yarışmada birincilere çeyrek altın, ikincilere gram altın ve üçüncülere yarım gram altın ödülü verildi. 

İŞTE DERECEYE GİRENLERİN TAM LİSTESİ: 

BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ

Merhamet Kitabı Isparta Birincisi Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi Öğrencisi Muhammet Talha ALKAPTAN,

Yusuf İle Züleyha Kitabı Isparta İl Birincisi Eslem AKÇİL

Bir Adam Yaratmak Kitabı Isparta İl Birincisi Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Gülten ÜNSAL

İKİNCİLİK ÖDÜLLERİ

Merhamet Kitabı Isparta İkincisi Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Sebahat DUMAN,

Yusuf İle Züleyha Kitabı Isparta İl İkincisi Isparta Anadolu Lisesi Sümeyye Nur DEDE

Bir Adam Yaratmak Kitabı Isparta İl İkincisi Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Anadolu Lisesi Öğrencisi Aleyna Nur ORÇAN

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLLERİ

Merhamet Kitabı Isparta İl Üçüncüsü Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Selinay ÖZTÜRK,

Yusuf İle Züleyha Kitabı Isparta İl Üçüncüsü Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi Öğrencisi Sude Naz GEVREK 

Bir Adam Yaratmak Kitabı Isparta İl Üçüncüsü Isparta Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hümeyra SAVCI

ISPARTA MEMUR – SEN’İN ‘BİR BİLENLE

BİLGE NESİL’ ÖDÜL TÖRENİNDE GÖRÜNTÜLER;

 

 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °