Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

BEYAZAY Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan; Sorunlarımızın Çözüleceği Bir Gün Olsun

BEYAZAY Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan; Sorunlarımızın Çözüleceği Bir Gün Olsun

ISPARTA 3.12.2023 16:17:00 0
BEYAZAY Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan;  Sorunlarımızın  Çözüleceği Bir  Gün Olsun

Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şube Başkanı Ecir Tülcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tülcan; “İnşaallah bu önemli günümüz, karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir gün olur” dedi. 

BEYAZA Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan mesajında, “3 Aralık; Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak ilan edilmiştir. 3 Aralık o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek için belirlenmiş bir gündür. Dolayısıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün değil. Karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir” dedi.

“Beyazay'ın yaşadıkları göstermektedir ki Türkiye'deki engelliler şaşırtmaya, gurur vermeye, iftihar vesilesi olmaya devam etmektedir” diyen Başkan Tülcan; “Beyazay ailesinin engelli ve engelsiz mensupları el ele verip yaptıkları çalışmalarda, uygun şartlarda gerekli eğitimi yeterince verince sanılandan daha fazla eğitimi aldıklarını gözlemlediler. Şartları uygun olan iş yerlerinde çalışma fırsatı verilen ve doğru yönetilip liderlik yapılan engellilerin inanılmaz performans gösterdiklerini tesbit ettiler. 

Daha çok engelli, daha verimli iş hayatında olmalı ve bu, herkes tarafından fark edilmeli. Daha çok engelli, daha yüksek performansı sporda göstermeli ve bu, herkes tarafından fark edilmeli. Daha çok engelli, daha çok kendi kendine yetmeli ve bu, herkes tarafından fark edilmeli. Daha çok engelli, daha çok topluma katılmalı ve bu, herkes tarafından fark edilmeli. Engelli vatandaşlarımızın kendilerini daha çok geliştirip kimseye yük olmadan, ailesine milletine, ülkesine, insanlığa katkı yapmayı istemesi ne kadar saygıya, tebrike, desteğe değer bir istektir. Beyazay bu isteğin hayata geçirilmesi için milletimizin emrine âmâdedir” ifadelerine yer verdi.

BEYAZA Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan mesajının sonunda, güzel günleri birlikte inşa etme mücadelerinin daim olması dileklerinde bulunarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, kendi yapabilecekleri ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olması dileğiyle mesajını tamamladı. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °