Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Beyazay Derneği Akdeniz - Ege Bölge Toplantısı; Uşak’ta Gerçekleştirildi

Beyazay Derneği Akdeniz - Ege Bölge Toplantısı; Uşak’ta Gerçekleştirildi

GÜNDEM 6.06.2023 17:47:00 0
Beyazay Derneği Akdeniz - Ege Bölge Toplantısı; Uşak’ta Gerçekleştirildi

HABER: Yunus ÖZLER 

Türkiye Beyazay Derneği'nin her 4 ayda bir düzenlemiş olduğu Bölge Toplantılarından birincisi Uşak Beyazay Şube Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Türkiye Beyazay Derneği’nin Bölge Toplantısı, Derneğin Isparta Şubesi yöneticilerinin de katılımıyla Uşak ilinde yapıldı. Toplantıda, engellilere hizmet eden derneklerin sorunları ayrıntılı olarak ele alınarak engellilerin en büyük sorunun kamuoyunda kendilerine farklı gözle bakılmak olduğu vurgulandı.

TOPLANTIYA UŞAK 

EV SAHİPLİĞİ YAPTI 

Engellilerin eğitim ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan, Türkiye Beyazay Derneği’nin bu yılki ilk Bölge Toplantısı Uşak Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Dün yapılan toplantıya; Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva ve Uşak Şube Başkanı Necdet Aydıner başta olmak üzere Isparta Şube Başkanvekili ve Akdeniz Bölge Başkanvekili Yunus Özler ile Şube Yöneticileri Ecir Tülcan ile Semra Çöl. Beyazay Afyon Şube Başkanı Fatma Kılcı Kavas, Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç, Aydın Şube Başkanı Nermin Sevim, Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı Denizli Şube Başkanı ve Ege Bölge Başkanı Osman Kabalay ile Balıkesir Şube Başkanı Ali Aysu katıldı. Tüm katılımcılar toplantı öncesinde Uşak Belediyesi ve Beyazay Derneği Uşak Şubesi işbirliği ile Hayvanat Bahçesi Piknik Alanında ‘Engelsiz Yaşam’ etkinliğine katıldı. 

AYDINER; “EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN

BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Uşak Yazılı Kanyon Cafe ve Restaurant’ta gerçekleştirilen ve Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva’nın başkanlık ettiği toplantının açılış konuşmasını Beyazay Derneği Uşak Şube Başkanı Necdet Aydıner yaptı. Başkan Aydıner, konuşmasında şunları söyledi; “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duymaktayız. Toplantıda Genel Başkanımız Lokman Ayva ve çeşitli illerden gelerek toplantımıza katılan tüm Şube Başkan ve yöneticilerimize hoşgeldiniz dileklerimi sunuyorum” dedi.

AYVA; “SORUNLARI DİNLEYİP

ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva da konuşmasında; “Bugün Uşak ilimizde 2023 yılının ilk Bölge Toplantısını yapıyoruz. Ancak, bugünkü bölge toplantımızın diğer bölge toplantılarından farkı hem Akdeniz hem Ege Bölgemizdeki Şubelerimizin katılımı ile gerçekleşmesidir. Bu toplantımızda, Bölge Başkanlarımız ve illerdeki Şube Başkanlarımız yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verecekler. Biz de, Genel Merkez olarak bölgelerimizin ve şubelerimizin sorunları varsa onları not alacağız ve çözümü noktasında çalışmalar yapacağız. Toplantımızın, vatana ve millete hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

SORUNLARINI 

DİLE GETİRDİLER 

Toplantıda daha sonra, Genel Başkan Lokman Ayva sözü önce Bölge Başkanlarına ardından Şube Başkanlarına verdi. Bu doğrultuda sırasıyla; Beyazay Denizli Şube Başkanı ve Ege Bölge Başkanı Osman Kabalay ile  Isparta Şube Başkanvekili ve Akdeniz Bölge Başkanvekili Yunus Özler ile Afyon Şube Başkanı Fatma Kılcı Kavas, Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç, Aydın Şube Başkanı Nermin Sevim, Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı ve Balıkesir Şube Başkanı Ali Aysu birer konuşma yaparak Şubeleri ile ilgili çalışmaları ve sorunlarını anlattılar. Söz konusu toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

BAŞKANLAR UŞAK’I TANIDI

Türkiye Beyazay Derneği’nin Uşak ilinde yapılan Bölge Toplantısı, Şube Başkanı Necdet Aydıner’in önderliğinde Ulubey Yazılı Kanyonu, Blaundus Antik Kenti başta olmak üzere şehrin tarihi ve turistik mekanlarının gezilmesiyle sona erdi. Dernek Genel Başkanı ve tüm katılımcılar, Şube Başkanı Necdet Aydıner’e bu güzel organizasyon için teşekkür ederek illerine gitmek üzere Uşak’tan ayrıldılar. 

TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ BÖLGE 

TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER; 

 

 

 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °