Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Berber Ve Kuaföre Yeni Covid – 19 Tedbiri; Konuşmak Yasak!

Berber Ve Kuaföre Yeni Covid – 19 Tedbiri; Konuşmak Yasak!

ISPARTA 12.07.2020 18:31:00 0
Berber Ve Kuaföre Yeni Covid – 19 Tedbiri; 
Konuşmak 
Yasak!
Sağlık Bakanlığı yeni tip Koronavirüse karşı alınan tedbirleri güncelledi. Yeni tedbirlere göre, berber, kuaför ve güzellik salonlarında müşteriler ve çalışanlar, mümkünse konuşmayacak, yüksek sesle konuşmaktan da kaçınacak.
 
Sağlık Bakanlığı “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”ne güzellik merkezleri başlığını eklerken, “berber kuaför ve güzellik salonları”yla ilgili tedbirlerde de güncellemeye gitti. Bakanlığın Kovid-19’a karşı belirlediği kurallara göre, kuaför, berber ve güzellik salonlarında müyteriler ve çalışanlar mümkünse konuşmayacak, yüksek sesle konuşmaktan kaçınacak. Çalışanlar dahil 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde içeriye müşteri alınacak. Müşteri beraberinde refakatçi ve çocuk getiremeyecek. İşlem alanı ve kullanılan malzemeler temizlenecek, dezenfekte edilebilmesi için iki müşteri randevusu arasında 20 dakikalık bir mola verilecek.
ENSE FIRÇASI KALKTI
Çalışanlar cep telefonlarını önce soyunma odalarında bırakacak. Su hariç yiyecek ve içecek servisi yapılmayacak. Kovid-19 tanısı alan ya da temaslısı olanlara randevu verilmeyecek. Saç kesimi esnasında saçların temizlenmesi için kullanılan ense fırçasının da kullanımı salgın süresince durdurulacak. Market ve süper marketlere en az 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde müşteri alınacak. Paketsiz ürünlere müşteri dokunmayacak. Müşteri ya da personel ürünler seçerken tek kullanımlık eldiven kullanacak. Marketlerde bez maske kullanılabilecek. Et ve et ürünleri, paketlenmiş gıda maddeleri ve manav reyonunda çalışan personel dışında personel eldiven kullanmayacak. Eldiven gıda dışında nesnelere değmeyecek.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °