Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Ben olsam affımı ister sonra böyle bir işe girerdim

MHP İl Başkanı Yalçın, partisindeki gelişmeleri değerlendirdi...

SİYASET 25.02.2016 07:23:00 0
Ben olsam affımı ister sonra böyle bir işe girerdim
Milliyetçi Hareket Partisi’nde(MHP) olağanüstü kurultay için tartışmalar sürüyor. Bazı il ve ilçe başkanları olağanüstü kurultay için imza vererek, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin değişmesi gerektiği yönünde açıklamalar yapmışlardı. Bu gelişme üzerine Genel Merkez, imza veren ve açıklama yapan il ve ilçe teşkilatlarını yeni teşkilatlar kuruluncaya kadar kapattı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın da partisinde yaşanan bu süreci değerlendirdi. Yalçın, kapatılan il teşkilatları için bu durumun olağan bir gelişme olduğunu söyledi.
MHP’DE DEĞİŞMEYEN BİZİM DAVAMIZDIR, ÜLKEMİZE OLAN SEVDAMIZDIR
Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki gelişmeler in sanki bugün Türkiye’de çok önemli bir konuymuş gibi gösterildiğinden yakınan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, şunları söyledi: “Profesyonel dünyada olağan gelişmelerdir. İl başkanları kanun ve tüzük gereği genel merkezlerinin ve genel başkanın adına vekaleten illeri temsil edenler. Bazı il başkanlarımız olağanüstü kurultay için imza vererek, şuanda vekalet ettikleri genel başkanlarının bir an önce değişmesi yönünde karar beyan etmişlerdir. Ayrıca açıklama yaparak ‘biz annemizden il başkanı olarak doğmadık’ gibi net ifadeler kullanmışlardır. Olması gereken il başkanlıklarının bitmesidir. Zaten onların beklediği bir sonuçtur, anormal bir şey değildir.  MHP’de değişmeyen bizim davamızdır, ülkemize olan sevdamızdır. Onun dışında herkes değişebilir.
ISPARTA’DA TEŞKİLATLARLA İLGİLİ BİR SIKINTI YOK
İl başkanı genel başkan değişikliği konusunda nasıl demokratik tavrını koyup imza verebiliyorsa genel başkan da tavrını koyup onu görevden alabilir. Hukuka ve siyasi partiler kanuna uygun olan her şey uygundur. Bunlar yaşanması sevimli konular değil. Ama bu arkadaşlarımız görevden alınacaklarını bile bile bu işin içine girmişlerdir. Sonuçta kardeşler arasındaki mücadeleyi görüyoruz. Bundan sonraki davranışta MHP’ye daha hayırlı hizmetler yapacak şekilde olur. Yarın bizim için de aynı şey geçerli olabilir. Nasıl biz ilçe ve belde teşkilatlarımızı düzenlerken ne kadar hassas davranmaya çalışsak  da bazen değişimler söz konusu oluyorsa da yarın bizimle ilgili de tasarrufları olabilir. Isparta’da teşkilatlarla ilgili bir sıkıntı yok.
GENEL BAŞKAN DAHA FAZLA ÜZÜLMÜŞTÜR
İl Başkanıyla, belediye başkanı ve milletvekilinin görevleri çok farklıdır. Belediye Başkanı aday oluyor parti aday gösteriyor ve  halk tarafından seçiliyor, hizmet ediyor. Milletvekilini parti aday gösteriyor halk oylarıyla mecliste temsil ediyor. Ama il başkanlığı vekaleten görev temsil ediyor. Ben daha önce sayın genel başkanımla nereye kadar birlikte olduğumu açıkladım. Ama öyle bir şey olsa ben öncelikle il başkanlığı görevimden affımı ister, öyle böyle bir işe girerdim. Görevden alınma sevimli bir konu olmadığı için inanın genel başkanımız daha fazla üzülmüştür.  Ama bazen bu kararları almak durumunda kalıyorsunuz.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °