Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

BEM BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı İlkay Özdoğan; Yerel Hizmet Ağları Depremde Önemli Bir Rol Üstlendiler

BEM BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı İlkay Özdoğan; Yerel Hizmet Ağları Depremde Önemli Bir Rol Üstlendiler

ISPARTA 1.03.2023 16:42:00 0
BEM BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı İlkay Özdoğan;  Yerel Hizmet Ağları Depremde  Önemli Bir Rol Üstlendiler

Belediye ve Özel İdareleri Çalışanları Birliği Sendikası (BEM – BİR – SEN) Isparta Şubesi Başkanı İlkay Özdoğan, 10 ili vuran Kahramanmaraş depreminde yerel yönetimlerin başta Arama – Kurtarma olmak üzere her konuda son derece önemli rol üstlendiklerini bildirdi.  

BAŞKAN ÖZDOĞAN; “ALLAH BÖYLE BİR 

FELAKETİ BİR DAHA YAŞATMASIN İNŞALLAH” 

Bu doğrultuda; kısa adı BEM – BİR – SEN olan Belediye ve Özel İdareleri Çalışanları Birliği Sendikası Isparta Şubesi Başkanı İlkay Özdoğan, geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem felaketinden dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Özdoğan; “6 Şubat tarihinde meydana gelen ve merkez üssü K. Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ile yine aynı gün bu defa merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7,6 şiddetindeki depremler 10 ili vurmuş ve binlerce kişinin ölümü, binlerce kişinin de yaralanmasına neden olmuştur. Bu durum, bizleri çok üzmüştür. Allah bir daha ülkemize böyle bir felaket vermesin inşallah. 

“YEREL YÖNETİMLER TÜM

İMKANLARIYLA SEFERBER OLDULAR” 

Ancak, dünyada sadece Türk milletine özgü olan birlik – beraberlik ve yardımlaşma duygusu deprem olduğu andan itibaren başlamış ve tüm Türkiye 10 şehre yardıma koşmuştur. Bu noktada, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İtfaiye Müdürlükleri gibi yerel yönetimlerin hizmet kolları tüm imkanlarıyla yardıma koşmuş ve başta Arama – Kurtarma çalışmaları olmak üzere deprem bölgesinde Aşevi hizmetlerine kadar her türlü hizmette yer almışlardır. 

“ARAMA – KURTARMADAN SONRA ŞİMDİ DE 

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMASI YAPIYORLAR” 

Belediyeler ve İl Özel İdareleri, Arama – Kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra da deprem bölgesinde kalarak iş makineleriyle bu defa enkaz kaldırma çalışmalarında gece – gündüz demeden çalışmaktadırlar. Bu çalışmalar bittikten sonra bu defa depremin vurduğu bu 10 ilde yapılacak olan şehirleşme ve konut projelerinde de yine yerel yönetimlerimiz görev alacaklardır” dedi. 


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °