Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

BEM BİR – SEN Isparta Şube Başkanı İlkay Özdoğan’dan Müjde; Belediyelerde Yemek Sorunu Çözüldü

BEM BİR – SEN Isparta Şube Başkanı İlkay Özdoğan’dan Müjde; Belediyelerde Yemek Sorunu Çözüldü

ISPARTA 14.04.2022 14:54:00 0
BEM BİR – SEN Isparta Şube Başkanı İlkay Özdoğan’dan Müjde;  
Belediyelerde 
Yemek Sorunu 
Çözüldü
BEM BİR – SEN Isparta Şube Başkanı İlkay Özdoğan: Yerel Yönetim Hizmet Kolunda Türkiye genelinde 17 yıldır ‘Genel Yetkili’ Sendika olarak yemek yardımı konusunda elde ettiği tarihi kazanımlarla yerel yönetim çalışanlarının haklı gururu olmaya devam ettiklerini belirterek; “Bem – Bir-sen olarak yoğun uğraşılarımız sonucunda 202l yılı Ağustos ayında imzaladığımız 6. Dönem Toplu Sözleşmede yer alan yerel yönetimlerde çalışan memur ve sözleşmeli personele kumanya yardımı yapılması sağlanmış olup, 7 Nisan 2022 tarihinde yapılan yönetmelik değişikliğiyle de bu yardımın nakdi olarak yapılmasına yönelik uygulama hükümleri belirlenmiştir” dedi.
 
BEM BİR – SEN Isparta Şube Başkanı İlkay Özdoğan, Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre İl Özel İdareler ile belediyelerde görevli personelin yemek sorununun çözüldüğünü bildirdi.
BAŞKAN ÖZDOĞAN; “YEREL YÖNETİM
PERSONELİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM”
Yerel yönetimlerde uzun yıllardır personelin çözülemeyen yemek sorununun Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile çözüme kavuşması üzerine bir açıklama yapan Belediyeler ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir – Sen) Isparta Şube Başkanı İlkay Özdoğan; “Yerel yönetim personelimiz için önemli bir kazanım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim” dedi.
“YÖNETMELİKTEKİ
UYGULAMA HÜKÜMLERİ DEĞİŞTİ”
Yıllardır kronikleşmiş sorun haline gelen yemek yardımı konusunda 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde elde edilen kazanım neticesinde çözüm adımı atıldığını vurgulayan Başkan Özdoğan; “Bem Bir – Sen olarak yaptığımız yoğun çalışmaların ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 6.Dönem Toplu Sözleşme kazanımımız olan Kumanya Yardımının 'nakdi' olarak verilmesine hükmedildi.
“KRONİKLEŞMİŞ BİR SORUN
DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTU”
Söz konusu düzenlemenin yayınlanması ile hizmet kolumuzda kronikleşmiş büyük bir sorun, bir kez daha Bem Bir – Sen'in haklı ve onurlu emek mücadelesi ile çözüme kavuştu” dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °