Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Belediyenin geliri giderinden 25 Milyon TL fazla

Belediyenin geliri giderinden 25 Milyon TL fazla

ISPARTA 5.12.2017 07:01:00 0
Belediyenin geliri giderinden 25 Milyon TL fazla
Isparta Belediyesi’nin 2016 yılı Sayıştay denetim raporu Belediye Meclisi’nde okundu. Raporu okuyan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, belediyenin 2016 yılı bütçesinin 174 milyon 51 bin 780 lira 19 kuruş gerçekleşmesine rağmen gelirinin 199 Milyon 825 Bin 780 Lira 19 Kuruş olduğunu belirtti. Gürakan, bütçeyle ilgili denetim raporunda mali raporların doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varıldığını vurguladı.
 
Isparta Belediyesi Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında toplanan mecliste gündem maddeleri, ilgili komisyonlara havale edildi. Ayrıca mecliste Isparta Belediyesi’nin 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu okundu. Raporu okuyan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, 2016 yılında belediye gelirinin, giderden 25 Milyon 774 bin lira fazla olduğunu ifade ederek, Sayıştay’ın 2 konuda kurumu uyardığını dile getirdi.
BELEDİYE GELİRİ GİDERİNDEN 25 MİLYON 774 BİN TL FAZLA VERMİŞTİR
Sayıştay Denetim Raporunu okuyan Ömer Tahir Gürakan, “Isparta Belediyesi’nin 2016 yılı gider bütçesi 283 milyon TL öngörülmüş olup, yılsonundan bütçe gerçekleşmesi 174 Milyon 51 Bin 134 Lira 49 Kuruştur. Belediyemizin 2016 gelir bütçesi 283 milyon TL tahmin edilmiş olup, yılsonunda gerçekleşen gelir 199 milyon 825 bin 780 lira 19 kuruştur. Yılsonu bütçe gerçekleşmelerine ve gelir gider dengelerine bakıldığında kurum geliri giderinden 25 milyon 774 bin TL fazla vermiştir” diye konuştu.
DUYMAK HOŞUMA GİDİYOR DİYEREK TEKRAR OKUTTU
Bu arada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gürakan’dan ‘duymak hoşuma gidiyor’ diyerek son cümleyi tekrar duymak istediğini söyledi. Bunun üzerine Gürakan, son cümleyi tekrar okudu. Başkan Günaydın, “Her sene bunu duyuyoruz. Geçmiş tarihlerde diğer belediyelerde böyle bir şey ender oluyor” dedi.
DOĞRU VE GÜVENİLİR BİLGİ İÇERDİĞİ KANAATİNE VARILMIŞTIR
Bütçeyle ilgili denetim görüşünü aktaran Gürakan, “ Isparta Belediyesi’nin 2016 yılına ilişkin kayıtta yer alan mali rapor ve tablolarının denetim görüşünün dayanakları bölümünde belirtilen hesap alanları hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” şeklinde konuştu.
KADROLU İŞÇİLERİN ÜCRETLİ İZİN HAKLARINA İLİŞKİN UYARI
Öte yandan Sayıştay Denetim Raporunda 2 konuda uyarıda bulunulduğunu belirten Gürakan, sözlerini şöyle sürdürdü: Tespit edilen bulgu; Isparta Belediyesi’nde görev yapan kadrolu işçilerin ücretli yıllık izinlerinin düzenli bir şekilde kullandırılmadığı görülmüştür.
Kurum cevabı; kamu idaresi tarafından bulguda belirtilen hususlara iştirak edilmekte ve 2017 yılından itibaren gereğinin yapılacağı belirtilmektedir. Bulguya konu edilen hususlar müteakip denetimlerde izlenecektir.
SAYIŞTAY’DAN İŞGALİYE SÖZLEŞMESİ UYARISI
Diğer bir bulgu; Isparta Belediyesi’ne ait 225 adet taşınmazın 2886 sayılı devlet ihale kanunuyla örtüşmeyen işgaliye sözleşmesiyle ihale edilmeksizin kiraya verildiği, kira süresi sonunda yeniden ihale edilmeksizin encümen kararı ile ÜFE katsayısı oranında kira bedeli ile kiralanmasının devam ettiği görülmüştür.
Kurum cevabı: İşgaliye yerlerinin boşaltılmasıyla ilgili tebligat yapılmaya başlanmış ve 43 kişiye tebligat yapılarak 13 işyeri boşaltılmıştır. İşgaliye olarak çalışılan yerlerle ilgili gerekli işlemler devam etmektedir. Bulgu konusunun devam edip etmediği takip eden denetimlerle izlenecektir.”
MEVZUATLARA VE KANUNLARA EN İYİ UYAN VE BU KONUDA KARARLI BİR BELEDİYEYİZ
Sayıştay denetim raporunu değerlendiren Başkan Günaydın, kiralamalarla ilgili takiplerin yapıldığını ifade ederek, “Gereksiz yerler çıkartılıyor ve yeniden ihale durumu yapılıyor. Estetiği bozan yerler de düzeltiliyor. Sayıştay’ın bizden istediklerinin de fazlasını yapıyoruz. Isparta güzelleşecek. Sayıştay’ın istekleri doğru ama mevzuatlara ve kanunlara en iyi uyan ve bu konuda kararlı bir belediyeyiz” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °