Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Açıkladı; O Mahalleye ÖPA Uygulanacak

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Açıkladı; O Mahalleye ÖPA Uygulanacak

ISPARTA 6.02.2024 20:28:00 0
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Açıkladı;  O Mahalleye ÖPA Uygulanacak

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kutlubey Mahallesinde Özel Planlama Alanları (ÖPA) uygulaması yapacaklarını belirterek; “Planlar şuan askıda. Ancak, vatandaşlarımız istemezse de yapmayız. Zorunlu bir durum ve oradaki vatandaşlarımızın ellerinden alınan bir hak yok” dedi. 

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantıları dün yapılan toplantı ile başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. 

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “BİZ KENTSEL 

DÖNÜŞÜMÜ SÖZDE DEĞİL, ÖZDE YAPACAĞIZ” 

Toplantı öncesi Meclis üyelerinin Belediye Kutlubey Mahallesinde uygulanması planlanan ÖPA konusundaki soruyu yanıtlayan Belediye Başkanı Başdeğirmen, şunları söyledi; “Her gittiğim yerde kentsel dönüşüm ve sağlam şehircilik talepleriyle karşılaşıyorum. Tabiki kentsel dönüşüm çok önemli, tabiki biz de şehrimizi dirençli şehirler statüsüne ulaştırmak için yoğun bir çalışma yapacağız. Biz kentsel dönüşümü sözde değil, özde yapacağız. 

“KUTLUBEY MAHALLEMİZ 

İÇİN ÖPA ASKIYA ÇIKTI” 

Evet, Kutlubey Mahallemiz için yeni bir revize imar planı yapıyoruz. Dolayısıyla, Özel Planlama Alanları (ÖPA) önce buraya sokmak gerekiyor. Bizim burada amacımız, buradaki plansız yapılaşmayı önlemektir. Biz buna mani olmaya çalışıyoruz. Planlar şuanda askıda. Tabi ki, zorla da yapacak değiliz. Vatandaşlarımız istemiyoruz derlerse de yapmayız ve konuyu beklemeye alırız. Zorlayıcı bir durum yok. Vatandaşlarımızın ellerinden alınan bir hak yok” dedi. 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °