Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den, İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den, İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

ISPARTA 12.03.2023 11:11:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen’den,  İstiklal Marşının  Kabulü Mesajı

Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen’in 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Münasebetiyle Yayımladığı Mesajı 

Başkan Başdeğirmen mesajında; “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı dizelerle vatan ve bayrak sevgisinin timsali, bağımsızlığımızın beyannamesi İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 102’nci yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. İstiklal Marşımız milletimizin inancını, vatanını, tarihini, kültürünü, varlığını koruma yolundaki azmini ve kararlılığını bütün dünyaya haykıran, bizim aidiyetimizin, istiklal ve istikbal anlayışımızın simgesi, vatan sevgisinin kahramanca şahlanışının söze dökülmüş bir destanıdır.

İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Milletimizin karakterini, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli, manevi değerlerini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşımız, bize nereden gelip nereye gittiğimizi, asla unutmamamız gereken değerleri anlatır. 

Ortak sesimiz, ümitsizliğe karşı azmin, teslimiyete karşı hürriyetin sembolü, bağımsızlığımızın beyannamesi İstiklal Marşımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vatanımızın semalarında yankılanmaya devam edecektir. 

Merhum Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!' Bu vesileyle İstiklal Marşımızın kabulünün 102'nci yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °