Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Sizlerin Mesleği Bizler İçin Çok Mühim

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Sizlerin Mesleği Bizler İçin Çok Mühim

ISPARTA 10.11.2022 23:39:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen;  Sizlerin Mesleği Bizler İçin Çok Mühim

Isparta Barosu 2022-2023 yılı Staj Eğitim Merkezi açılışına katılmak üzere şehre gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan beraberinde TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük ve TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Faik Yıldız ile birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette avukatlık mesleğiyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Isparta Barosu Başkanı Av. Ünsal Çankaya, 2022-2023 yılı Staj Eğitim Merkezi’nin açılışını TBB Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan’ın yaptığını belirterek, “Başkanımız tecrübelerini genç meslektaşlarımıza aktardı. Son derece verimli, benim de keyif aldığım hatta yeni şeyler öğrendiğim bir açılış oldu. Sayın birlik başkanımız ve genel sekreterimiz Isparta’ya gelmişken belediyemizi de ziyaret etmek istediler.

 

Bu bağların kurulması, bu tanışıklıkların olması, mesleğe belediyemizin vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini sunmak istediler. Kabulünüz ve konukseverliğiniz için çok teşekkür ederiz. Birlik başkanımız ve genel sekreterimizle belediyede bulunmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi. Isparta Barosu’nun diğer barolar gibi kendileri için kıymetli olduğunu ifade eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan, “Hukukun üstünlüğü mücadelesinde ve bu mesleğe katkı sunma konusunda her zaman birlikte çalıştığımız bir baromuz. Isparta Baromuzun daveti üzerine genç meslektaşlarımızın staj eğitimlerinin başlangıcında açılış törenine katıldık. Bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşmak için buradaydık. Kıymetli belediye başkanımızı da ziyaret edip, bu bağları bugünden kurmak, kendilerini Ankara’ya geldiğinde de ağırlamak isteğimizi ilettik.

 

Bu vesileyle bizleri kabul eden başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Daha önce Baro Başkanımızla konuştuk, Belediye Başkanımızın meslektaşlarımızın ihtiyaçları konusundaki duyarlılığını ve katkılarını da biliyoruz. Avukatların meslek problemleri çok yüksek bu anlamda bu tür destekler çok kıymet arz eden destekler. Meslektaşlarımıza verdiğiniz destekler için de teşekkür etmek istiyorum. Bu anlamda vermiş olduğunuz destekler bizim için çok kıymetli sayın başkanım” şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyedeki avukatlarla yakın işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Belediye olarak zaman zaman vatandaşlarımızın problemleriyle karşılaşıyoruz. O problemleri hukuki olarak çözüyoruz. O problemleri çözerken almış olduğumuz bilgiler ve bize verilen destekler çok önemli.

 

Birliğiniz adına burada yapılan çalışmalar bizlere destekler halinde geri dönüyor. 5 avukat arkadaşımızla belediyede hizmet veriyoruz. Buradaki problemleri çözmek için onlar da sağ olsun ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. İsteriz ki hiçbir hukuki süreç ve problem olmasın. Ama problemler yaşanabiliyor. Bu problemleri çözmek için de en olması gereken yerde hukuktur. Hukukun içinde adaletli bir şekilde çözebilmek çok önemli. Sizlerin mesleği bizler için çok mühim. Bizleri ziyaret ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

 


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °