Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Başdeğirmen: Rumeysa’nın Başarısı Bizleri Gururlandırdı

Belediye Başkanı Başdeğirmen: Rumeysa’nın Başarısı Bizleri Gururlandırdı

ISPARTA 12.11.2022 11:14:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen:  Rumeysa’nın Başarısı Bizleri Gururlandırdı

Isparta Belediyesi Spor Kulübünden yetişen Beşiktaş Spor Kulübü Milli Sporcusu Rumeysa Coşkun, 6 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen İstanbul Maratonunda Türk Kadınlar kategorisinde birinci oldu. Coşkun, birincilik sevincini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le paylaştı. Rumeysa Coşkun’u tebrik eden Başkan Başdeğirmen,” Isparta adına yarışarak Ispartalı bir kızımızın bu başarıyı elde etmesi bizleri gururlandırdı” dedi.

 

Ispartalı Milli Sporcu Rumeysa Coşkun, İstanbul Maratonunda Türk Kadınlar kategorisinde 42 bin 195 metreyi 2 saat 57 dakikada koşarak, birinci oldu. Birincilik kupasını alan Coşkun, antrenörü Lütfü Yılmaz ile birlikte Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti, sevincini Başkan Başdeğirmen’le paylaştı. Atletizm Antrenörü Lütfü Yılmaz, Rumeysa Coşkun’un İstanbul Maratonunda Isparta’yı temsil ettiğini belirterek, mesafenin 42 bin 195 metre olduğunu söyledi.

 

Rumeysa Coşkun’un yarışmanın sonunda genel klasmanda ilk 8 içerisinde yer aldığını kaydeden Yılmaz, “Türk Kadınlar sıralamasında ise Türkiye Şampiyonu olarak yarışmayı kazandı. Isparta’dan ilk kez bir bayan sporcumuz bu maratona katıldı ve katıldığı ilk yarışmada da yarışmayı birinci bitirdi. 6 bin kişilik genel bir katılım listesi vardı. Bunun yaklaşık 2 bin kişisi bayanlardan oluşuyordu. Oldukça yoğun katılımlı bir yarışmaydı. Özellikle Afrika ülkelerinden çok sporcu vardı. Onların atletizmdeki üstünlüğü tartışılmaz bir durum. Ama Rumeysa da onlarla iyi bir mücadeleye girip ilimizi ilk defa böyle bir maratonda gururlandırdı.

 

Kendisine antrenörü olarak teşekkür ediyorum. Başkanımıza bizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Rumeysa daha önce Isparta Belediyesi sporcusuydu. Belediyemizin destekleriyle yetişti, şimdi başka bir kulüpte spor hayatına devam ediyor. Ferdi yarışmalarda Isparta’mız adına yarışmalara katılıyor ve temsil ediyor” şeklinde konuştu. İlk kez uzun bir maratonda yer aldığına değinen Atletizm Milli Sporcusu Rumeysa Coşkun, mesafenin 42 kilometre olmasından biraz endişe duyduğunu ve 30’uncu kilometrede yorulduğunu hissettiğini anlattı. Coşkun, “30’uncu kilometreden sonra da yapabileceğimi düşündüm. Sonra 40’ıncı kilometreye gelmiştim. Son 2 kilometrenin 1 kilometresi de çıkıştı. En korktuğumuz yer orasıydı. Ama yarışı başarıyla tamamladım” dedi.

 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Rumeysa Coşkun’u elde ettiği birincilikten dolayı tebrik etti. Rumeysa Coşkun’un ilk kez eski adıyla Avrasya yeni adıyla İstanbul Maratonunda koştuğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Rumeysa kızımız 42 kilometrelik yarışta Isparta’mızın adını birinci olarak en üste çıkardı. Çok mutlu ve memnun olduk. Rumeysa’nın bu başarısı bizim için çok önemli. Çünkü Isparta adına yarışarak Ispartalı bir kızımızın bu başarıyı elde etmesi bizleri gururlandırdı. Sayın hocamıza bu anlamda böyle yetiştirdiği sporcularımızdan dolayı da çok teşekkür ediyorum. Bu gençler kolay yetişmiyor. Rumeysa daha önce belediyemizin sporcusuydu daha sonra Beşiktaş Kulübüne gitti. Şimdi Beşiktaş’ta bulunuyor. İnşallah çok daha güzel başarılar elde edeceği inancındayım.

 

Çünkü o hevesi, o gözlerindeki başarı isteğini görmemek mümkün değil. Bizler de çok mutlu oluyoruz. Isparta’mızdan son zamanlarda sporcularımızın başarılar elde etmesi ve şehrimizin adını yukarılara çıkarması bizim için şeref verici oluyor. İsmimizin üst sıralarda olması bizleri gururlandırıyor. Daha güzel başarıları olması için elimizden geleni biz de yapmak isteriz. Başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. Başarılarından dolayı Rumeysa’yı tekrar tebrik ediyor, daha büyük başarılarla kendisiyle tekrar görüşmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °