Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Belediye Başkanı Başdeğirmen Eski Huzurevi Binasında; İncelemelerde Bulundu

Belediye Başkanı Başdeğirmen Eski Huzurevi Binasında; İncelemelerde Bulundu

ISPARTA 27.11.2022 15:25:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen Eski Huzurevi Binasında;  İncelemelerde Bulundu

Eski huzurevi binası yıkılıyor Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, huzurevinin dernek ve vakıf yöneticileriyle bir araya geldi, yaşlıları ziyaret etti, onların gönüllerini aldı.

 

Gökçay’da bulunan ve depreme dayanıksız olduğu için atıl vaziyette kalan Huzurevi binası yıkılıyor. 7 bin metrekarelik alan otopark olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Ayrıca eski Huzurevindeki soğuk hava deposu da kaldırılırken, yenisi inşa edilecek. Huzurevi ve engelli vatandaşların kullanmaları için belediye tarafından bahçede çevre düzenlemesi yapılacak. Engellilerin bahçeye inişi için engelli rampaları oluşturulacak. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bir bölümü huzurevimize, bir bölümü belediyemize ait 7 bin metrekarelik alanı otopark olarak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen beraberinde teknik heyet ile Gökçay’da bulunan ve depreme dayanıksız olduğu için atıl vaziyette kalan Huzurevi binasında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e başkan yardımcıları, belediye teknik heyeti ile Huzurevi Dernek Başkanı Merdan Özkahraman, Huzurevi Vakfı Başkan Yardımcısı Serap Özkahraman, dernek ve vakıf yöneticileri eşlik etti. Eski huzurevi binası, yeşil alan olarak çevre düzenlemesi yapılacak bölge, engelliler için oluşturulması planlanan engelli rampa bölümü ile eski huzurevi binasındaki soğuk hava deposu ve yenisinin inşa edileceği kısımda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ardından Huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya geldi, hatırlarını sordu, sohbet etti, gönüllerini aldı.

Bölgede yapılan incelemelerden sonra Huzurevi Vakfı ve Huzurevi Derneği olarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden Huzurevi Dernek Başkanı Merdan Özkahraman, “Başkanımız yaşlılarımızı ziyaret etti, sorunlarımızı dinledi. Uzun süredir sorunumuz olan soğuk hava deposunun depreme dayanıksız olan eski Huzurevi binamızdan taşınıp yeni yerinde daha kullanılabilir ve verimli bir şekilde amacına uygun şekilde değerlendirilmesi hususunda yeni bir girişim başlattı. Yaşlılarımızın kullanması için arka taraftaki bahçenin düzenlenmesinde yine engellilerimizin kullanması için engelli rampalarının yapılması konusunda başkanımızla istişarede bulunduk. Başkanımız desteklerini esirgemedi. Belediyemize ve başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Huzurevine hizmet veren gerek dernek gerekse vakıf yöneticilerine teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “Fahri bir şekilde, yaşlılarımıza, engellilerimize fedakarca emek veriyorsunuz, bunlar çok değerli. Bu değerli çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Huzurevi sakinlerinin, engellilerin, büyüklerin kendileri için bir değer olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Bakıma muhtaç olan vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet veriyorsunuz. Huzurevimizi gezdim, her yer tertemiz, mutfak çok güzel. Burada kalan yaşlılarımız mutlular. Daha öncede gelerek buralarda incelemelerde bulunduk, sorunları çözmeye çalıştık. Burada bir soğuk hava deposu sorunu var, bu depoyu kaldıracağız ve yeni yerine yenisini inşa edeceğiz. Şu anda tüm birimlerimizle, soğuk hava deposunu yapacak arkadaşımızla birlikte buraya geldik.

En kısa zamanda bu bölgemizde yapılacak olan çalışmaları, park düzenlemelerini ve diğer işleri de tamamlayacağız. Tabi burada birde depreme dayanıklı olmadığı için atıl duran bir binamız var. Bu binanın yıkılmasıyla alakalı da kararımızı aldık. Eski binayı yıktıktan sonra güzel bir alan çıkıyor, o alanı da vatandaşımızın kullanımına açacağız, araç parkı olarak kullanmalarını sağlayacağız. Gökçay’da vatandaşlarımızın araç park sorunu oluşuyor. Bu izni sağlayan yöneticilere teşekkür ediyorum. Bir bölümü huzurevine, bir bölümü belediyemize ait 7 bin metrekarelik alanı otopark olarak vatandaşlarımızın hizmetine açacağız, burada güzel bir ortam oluşacak. Vatandaşlarımız, huzurevi yönetimimiz ve bizlerde bunlardan memnun olacağımız inancındayım. Sizlere yapmış olduğunuz bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °