Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; Ekiplerimiz 25 Kişiyi Kurtardı

Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı; Ekiplerimiz 25 Kişiyi Kurtardı

ISPARTA 11.02.2023 15:52:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen Açıkladı;   Ekiplerimiz 25 Kişiyi  Kurtardı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 10 ili etkileyen 7,7 şiddetindeki depremin yaralarını sarmak için Isparta Belediyesi olarak 100 iş makinesi ve 300 personel gönderdiklerini belirterek; “Ekiplerimiz şuana kadar 25 kişiyi enkaz altından kurtardı” dedi.  

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantıları dün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

BAŞDEĞİRMEN; “DEPREM BÖLGESİNE 

YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR” 

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, toplantının tüm gündem maddelerini okuyarak, görüşmelerini tamamladıktan sonra deprem konusuda yaptıkları çalışmalar hakkında gelinen nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Başdeğirmen, konuşmasında; “Depremin olduğu andan itibaren konuyu duyar duymaz hemen harekete geçtik ve Pazartesi sabahından itibaren iş makineleri, kurtarma ekipleri, yaralılarla ilgilenmek için sağlık ekiplerimiz, sokak köpekleri için veteriner müdürlüğümüzün ekiplerimiz ve 43 su tesisatçısı gönüllülerimiz, cenaze yıkama aracı ve personeli, Ispartaspor takım otobüsümüz ve 30 TIR insani yardım malzemesi gönderdik. 

“EKİPLERİMİZ 

25 KİŞİYİ KURTARDI”

Göndermiş olduğumuz Arama – Kurtarma ekiplerimiz şuana kadar 25 depremzedeyi canlı olarak enkazdan çıkarmış durumdalar. Allah’tan umut kesilmez. Depremin 4. Gününde de enkazdan canlı insanlar çıkarılmaya, kurtarılmaya devam edilmektedir” dedi. 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °